52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Descobriu els racons de Collserola

CC L'Elèctric i CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
31/01, 02, 11, 25/02, 04, 11, 25/03 i 01/04/2023
  • Rutes i visites

Caminades i visites dels CC L’Elèctric i CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán

Com cada trimestre, el CC L’Elèctric i el CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán proposen un seguit de caminades per descobrir tots els racons del Parc Natural de Collserola. Els dos equipaments us proposen aquestes sortides:

 
Amfibis a les fonts de Collserola
Dj, 02/02 – 10:00 h
Reserves:
CC L’Elèctric | CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
Itinerari circular per diversos espais aquàtics de Collserola per fixar-se amb els tipus d’amfibis o rèptils que es poden trobar a les fonts de la muntanya.

 
De les Planes a Sant Cugat, pels boscos del torrent de Can Gordi
Ds, 11/02 – 10:00 h
Reserves:
CC L’Elèctric | CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
Recorregut de dificultat mitjana que passa per la masia de Can Cases, les ruïnes i la font de Can Gordi i per anar a parar al nucli urbà, passant per pistes i corriols, alzinars atapeïts i altres espais interessants del parc.

 
Paisatges amb sabor d’aquí: el renaixement de la Maria de Can Puig
Ds, 25/02 – 09:30 h
Reserves:
CC L’Elèctric | CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
Des de Molins de Rei, seguint la Rierada, s’arriba a l’explotació agropecuària de Can Puig, que està desenvolupant un projecte d’alimentació ecològica i sostenible. Es travessa un paisatge que evoca el passat d’aprofitament agrícola i forestal de la serra.

 
Observatori Fabra
Ds, 25/02 – 11:00 h
Coneixereu tot el patrimoni arquitectònic i científic de l'edifici: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia. També veureu la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica amb vistes espectaculars sobre la ciutat.

 
Vallis Vitraia (un tastet de Vallvidrera)
Ds, 11/03 – 10:30 h
L’any 986, un captiu d'Al-Mansur ja mencionava Vallis Vitraia, un indret on hi havia una església cristiana. Van haver de passar 900 anys per a que la construcció d'una carretera i un funicular ho capgirés tot: aquell indret inaccessible, isolat i tranquil va esdevenir un lloc d'hotels, restaurant i segones residències.

 
La vida és bona si l’aigua sona
Ds, 11/03 – 10:00 h
Passejada circular seguint el fil de l’aigua que uneix quatre fonts del bosc de Collserola. L’experiència es traduirà en un grapat de records sonors captats. L’enregistrament amb els mòbils permetrà compartir-los amb la resta del planeta.

 
Tast de botànica
Ds, 01/04 – 10:00 h
Petit recorregut circular al voltant del Turó del Fumet. L’observació de les formacions vegetals que dominen aquest turó, com ara la màquia, permet iniciar-se en els conceptes més bàsics de la botànica com les morfològiques i les capacitats adaptatives de les espècies vegetals que habiten a la zona.

 
A més, també us proposen aquestes altres sortides:

Canòdrom
Dm, 31/01 – 18:00 h
Actual Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, el Canòdrom és un espai únic a Barcelona, un laboratori ciutadà entorn de les tecnologies i la democràcia. Però sabíeu que va ser el rei Alfons XIII qui va popularitzar les curses de llebrers?

 
Pedralbes, un escenari femení de poder
Ds, 04/03 – 10:30 h
La visita construeix una història del monestir amb noms propis: Elisenda de Montcada i Francesca ça Portella al segle XIV, Maria d’Aragó i Teresa de Cardona al segle XVI i sor Eulàlia Anzizu i Maria de la Concepció Baldric al segle XIX.

 
Ferum, sabó i perfum
Ds, 25/03 – 10:30 h
Aquesta és una ruta que explica la història de la higiene en les seves diferents modalitats: religiosa, personal, urbana, sexual i sanitària. També es tracta l'ús i gestió de l'aigua al llarg de la història per tal d’assolir un nivell higiènic idoni.

 
Fotografia: Vicente Zambrano González

Activitats relacionades