52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dia de la Dona

 • dia de la dona
Diversos centres cívics
De l'1 al 30 de març de 2018
 • Art i exposicions
 • Ciència i tecnologia
 • Ciències socials
 • Cinema
 • Dansa
 • Divulgació
 • DIY
 • Familiar
 • Fotografia
 • Gastronomia
 • Literatura
 • Música
 • Rutes i visites
 • Tallers
 • Teatre

Les activitats amb motiu del 8 de març als Centres Cívics

La jornada reivindicativa del 8 de març, el Dia de la Dona, se celebra als Centres Cívics de Barcelona en gran mesura, amb una programació transversal i per diferents àmbits. En alguns casos s’estén durant dies o fins a tot el mes, en altres, l’activitat es limita a una sola jornada. Aquí teniu un repàs per algunes de les propostes que podeu trobar-hi:
 
Al CC Torre Llobeta, per exemple, programen una Quinzena de les Dones que s’estén de l’1 al 16 de març, i que inclou activitats com una exposició d’art en femení, una xerrada sobre creativitat, música i dansa amb Elisabetta o un teatre de varietés. Mentre que al CC Matas i Ramis allarguen el 8 de març durant tot el mes: teatre social, cafè concert amb Sonnos Duo, taller sobre sexualitat o el procés creatiu de les dones, el·laboració d’un cobrellit col·lectiu, exposicions o el passi del film Big Eyes.
 
Al CC Casa Orlandai també proposen un Març feminista, amb un seguit de propostes com una exposició d’Ame Soler, una tertúlia sobre el tractament de la violència masclista a Europa o una jornada d’art urbà. Una programació mensual dedicada que també trobareu al CC Casa Groga, amb activitats com xerrades sobre el paper de la dona en la història o les dones científiques, el passi del documental Girl Rising o l’acte Dona. Desvestim el gènere amb gimcana familiar inclosa.
 
Programació extensa és la que presenta el CC Sagrada Família tot el mes en col·laboració amb altres entitats del barri: exposició i xerrada sobre la dona i el treball, grup de mitja subversiva, taller de pancartes o autodefensa, curs de dones panafricanes i Black power o o cinefòrum La luna en ti. O la del CC Besòs amb un nou cicle A'Dona't, amb futbol i voleibol femení, xerrades de dones referents, concert d’Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach o teatre, entre d’altres. Mentre que al CC Vil·la Florida hi fan una exposició sobre el col·lectiu LGTBIQ+, una xerrada sobre la història en clau de dona, un taller participatiu o el concert de jazz de Clara Luna.
 
També concretes són les activitats del CC Vil·la Urània, que se centren en les dones a partir del 40 anys amb tot un ventall de propostes: tallers de cuina hormonal i salut intestinal, de prevenció del sòl pelvià o xerrades com la dedicada a la importància del moviment en la vida. Al CC Can Basté també dediquen un mes a a la dona amb activitats centrades en la projecció de documentals. Al CC Pere Pruna, amb el cicle Crea(do)nes amb l’espectacle tribut a Montserrat Abelló, xerrada sobre les Dones emprenedores, concert d’Ekaterina Donchenko o mostra de dones artistes. Al CC Trinitat Vella programen una nova edició de Dones d’art. I el CC Can Verdaguer concentra la programació en la setmana del 5 al 1 de març, amb taller corporal, concert d’arrels mediterrànies o bingo, entre d’altres.
 
Pel que fa a activitats puntuals, al CC Teixonera fan un col·loqui-xerrada amb dones d’Horta-Guinardó, al CC El Sortidor un taller de reconstrucció de rols, al CC Vallvidrera-Vázquez Montalbán una jornada amb exposició de boixets, al CC L’Elèctric una obra de teatre, al CC Albareda una xerrada sobre dones pioneres i cantants que fan música a l’Àfrica i a l’Amèrica llatina, al CC Can Clariana un acte amb poesia i dansa i al CC Navas un recital poètic.
 
Durant tot el mes podeu veure exposicions com les dedicades a dones il·lustradores, l’Expo dona al CC Baró de Viver, d’Art femení al CC Can Castelló, Dona i Temps al CC Barceloneta, o la de Còmics contra el masclisme al CC Cotxeres Borrell. I altres centres cívics programen activitats al voltant del Dia de la Dona com passis de pel·lícules: Imani al CC Cotxeres Borrell, Persepolis al CC El Coll-La Bruguera o Frances Ha al CC Pati Llimona o concerts com: Olga Shvydka al CC Bon Pastor, l’espectacle de música antiga Femmes al CC Josep M Trias i Peitx o 9 lunas al CC Parc-Sandaru.
 
També hi ha una programació extensa de rutes per la Barcelona femenina o d’activitats infantils i/o familiars.
 
Podeu acabar de concretar totes les activitats en aquest enllaç.

Activitats relacionades