52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El festival (in)fusión flamenca arriba a la vintena edició

CC del Besòs i el Maresme
04, 11, 12, 19, 24, 25, 26 i fins al 30/11/2022
  • Art i exposicions
  • Dansa
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

És el vaixell insígnia del CC del Besòs i el Maresme

El cicle per antonomàsia del CC del Besòs i el Maresme es diu (In)fusión flamenca. Quan arriba el mes de novembre, l’equipament de Sant Martí el dedica a celebrar les arts que envolten aquest món. Qualsevol forma d’expressió és bona!

Aquest any estan d’enhorabona! I és que el cicle arriba, ni més ni menys, que a la vintena edició. La programació d’enguany inclou concerts, espectacles, tallers, una exposició i una taula rodona. A més, compta amb la Sala Carlos Díaz de l’institut Barri Besòs com a segona seu del festival.

El vintè (in)fusión flamenca s’estrena amb l’espectacle Lo faunal (Sala Carlos Díaz, 04/11 – 21:00 h | Gratuït amb reserva) de la cia. Pol Jiménez. Aquest espectacle, que forma part del 12è circuit Barcelona Districte Cultural (BDC), va guanyar el Premi de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 com a millor ballarí i els XXV Premis Butaca de l’any següent. La danseuse (Suspès 11/11 – 21:00 h | Gratuït sense reserva) és l’espectacle de carrer de la companyia Antigua i Barbuda que podreu veure després de la primera Classes obertes con fino. La figura gegant articulada aprendrà, com tot el públic, a ballar els pals flamencs proposats per la tallerista del centre.

La música no hi pot faltar! La cantaora gitana Victoria Santiago Borja (12/11 – 21:00 h | 5 €) coneguda artísticament com a "La Tana" actua en solitari, després d’anys col·laborant amb artistes com Joaquín Cortés, Farruquito o Paco de Lucía. Rumbesia (24/11 – 18:30 h | Gratuït sense reserva) fusiona poesia amb rumba, conjuga poemes musicats especialment per a aquest espectacle amb poemes d'Apel·les Mestres, Clementina Arderiu, Miquel Martí i Pol, J. V. Foix, Maria Mercè Marçal, Caterina Albert... Cap a final de mes, també dins el BDC, Las opinólogas faran parada a l’escenari del Besòs amb el xou subversiu Divinas y encontradas (25/11 – 21:00 h | Gratuït, sense reserva), plegat de cançons originals i un repertori eclèctic que fusiona flamenc, hip-hop, jazz, reggaeton o trap.

El plat fort arriba dissabte 19 de novembre amb l’anomenada Jornada flamenca. Només per 5 €, podreu assistir a la taula rodona Per què ja no fem música al carrer? (19/11- 19:30 h) i als concerts d’una de les revelacions del flamenc a Catalunya, José Antonio Martín Yáñez "Salao" (19/11 – 20:30 h) i tot seguit l’actuació de la Mercedes Luján (19/11 – 22:00 h), que presentarà l’espectacle Ahora o nunca.

En l’àmbit formatiu podreu practicar tangos, alegrías i rumba a les classes obertes con fino (11/11 – 19:00 h / 26/11 - 12:00 h) de dansa, guitarra, cante i caixó.

L’exposició fotogràfica v(in)t anys, que es pot veure del 7 al 30 de novembre, és un viatge al passat, un recorregut històric per aquestes dues dècades de flamenc al barri del Besòs. Per molts anys més!

Per a més informació, descarregueu el programa complet o bé consulteu el web del festival.

Activitats relacionades