52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Entendre l’òpera, viure l’òpera

CC Casa Orlandai, CC Pere Pruna, CC Casa Golferichs i CC Cotxeres Borrell
18, 27, 28/09, 04, 18, 23/10, 08, 13, 22, 23/11 i 13/12/2023
  • Divulgació
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Conferències, recitals i tallers al voltant de la lírica

Si teniu afició per l’òpera i teniu ganes d’aprofundir en les composicions, entendre l’argument, conèixer els compositors i posar-les en context, apunteu-vos a les xerrades divulgatives del CC Casa Orlandai i del CC Pere Pruna!

Cada trimestre, en Marc Sala i la M. José Anglés fan un repàs d’algunes de les obres que es representaran als teatres lírics de Barcelona i voltants des dels cicles Òpera entre bambolines a Sarrià o Conta’m una òpera al carrer de Ganduxer.

Com a novetat de la temporada, aquesta tardor donem la benvinguda al cicle Gaudir de l’òpera amb la FOC, les conferències que l’expert i divulgador Albert Ferrer Flamarich fa un cop al mes al CC Casa Golferichs amb la col·laboració de la Fundació Òpera Catalunya, seguint la programació del Teatre de la Faràndula de Sabadell i del Palau de la Música Catalana. Si us voleu assegurar que hi podeu anar, cal que reserveu entrades des dels enllaços corresponents.

 
SETEMBRE

La temporada s’estrena al setembre amb Il signor Bruschino (CC Casa Orlandai, 18/09 – 19.30 h). Una de les primeres peces líriques de Giacomo Rossini, plena d’enginy i ritme que es podrà veure al Teatre de Sarrià, en el marc del Festival Apròpera 2023. Al cap de deu dies, la Introducció a la sarsuela (CC Casa Golferichs, 27/09 – 16.15 h) estrena les xerrades al Xalet. Segueix una de les set òperes de Txaikovski, Eugene Onegin (CC Pere Pruna, 28/09 – 20.00 h), basada en la novel·la homònima d’Aleksandr Pushkin i convertida en obra cabdal de l’òpera russa, obre la programació del Gran Teatre del Liceu.

 
OCTUBRE

Al mes d’octubre s’impartiran les conferències Romeu i Julieta (CC Casa Golferichs, 18/10 - 16.15 h) i Romeo et Juliette (CC Casa Orlandai, 23/10 – 19.30 h). Escrita per Charles Gounod és una de les obres cabdals de l’òpera romàntica francesa. És la peça que estrena la temporada de la Fundació Òpera a Catalunya a Sabadell, on el conferenciant encarna el paper de Tybalt.

 
NOVEMBRE

També a Sabadell i amb en Marc Sala al repartiment, hi trobem una sarsuela, a mig camí entre l’òpera i el teatre. Doña Francisquita (CC Casa Orlandai, 13/11 – 19.30 h) és un dels títols destacats del gènere i l’obra culminant d’Amadeu Vives. Doña Francisquita (CC Casa Golferichs, 22/11 – 16.15 h) també us l’expliquen, dies més tard, a l’equipament de l’Eixample.

Turandot (CC Pere Pruna, 23/11 – 19.30 h), que retorna al Liceu al mes de novembre i també es podrà veure a Sabadell i altres poblacions a partir de l'abril, serà la segona conferència de la M. José Anglés al CC Pere Pruna. L’última òpera de Giacomo Puccini se situa a Pequín, on la princesa de gel només es casarà amb el candidat que resolgui els tres enigmes que els planteja.

 
DESEMBRE

Amb les festes de Nadal a la vista, el Xalet us proposa comentar el Festival de valsos (CC Casa Golferichs, 13/12 – 16.15 h), una introducció a aquest repertori històric i de la tradició d’interpretar les polques, marxes i valsos de la família Strauss durant aquestes dates.

 
MÉS ÒPERA

Conferències a banda, el Sant Antoni clàssics del CC Cotxeres Borrell de la tardor també es dedica a l’òpera. En aquesta ocasió, són tres recitals gratuïts on es pot fer un tastet de diversos compositors i èpoques.

A Les dones del belcanto (04/10 – 19.00 h), la soprano Romina Krieger i la pianista Elke Sanjosé interpreten Rossini, Bellini i Donizetti. De Rossini a Puccini (08/11 – 19.00 h) és un seguit d’àries de Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Bizet i Puccini amb la veu de la soprano Gisela Villamayor, acompanyada per la pianista Leyre Sáenz de Urturi, intercalades amb uns apunts divulgatius. La soprano Laia Cladellas i la pianista Montse Pujol porten Joies de l’òpera (13/12 – 19.00 h) on poden sonar estils tant diferents com una ària barroca del segle XVII o una composició popular de Mozart. Les entrades, gratuïtes, es poden reservar des d’aquest enllaç.

I si encara en voleu saber més, apunteu-vos als tallers específics de la tardor, on podreu aprendre a escoltar l’òpera per gaudir-ne plenament.

Activitats relacionades