52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Escena Poblenou

CC Can Felipa
22, 23, 24 i 25/10/2020
  • Teatre

Festival escènic de nous llenguatges, dramatúrgies i creació contemporània

Quasi dues dècades d'apostar per les noves dramatúrgies i potenciar el teixit artístic del Poblenou! La 19a edició del Festival Escena Poblenou està a punt d'alçar el teló. Diversos espais del barri com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, la plaça de Can Framis o l'Espai Niu acullen obres de nova creació escènica del 22 al 25 d'octubre.

La direcció artística del festival va a càrrec de l'Ada Vilaró, de qui vam poder veure a la peça 360 grams desenvolupada en residència al CC Can Felipa. Precisament, el CC Can Felipa és un dels actors principals d'Escena Poblenou i el punt de sortida de la setena edició del projecte Embrions#7 (22/10 – 18.00 h Finalment es fa a Can Framis), un itinerari de tres hores per descobrir algunes peces que encara s'estan gestant. Aquest any es presenten sis peces al públic: tres de sala (Trilogia de Naxos, Cabaret Punk i Fruit estrany) i tres més de carrer (Espai públic SL, Fent cua i Derivacions).

Des de CC Can Felipa també surt la Mostra del laboratori dels impossibles (24/10 – 17.00 h), el taller d'intervenció artística a l'espai públic impartit per en Sergi Estebanell, cofundador del Festival Escena Poblenou amb l'Ada Vilaró. Dissabte, a la plaça de Josep Maria Huerta Claveria hi podreu veure Zloty (24/10 – 18.00 h i 20.00 h), una de les propostes familiars de la segona edició del Festival Valentia, la secció d'Escena Poblenou que reivindica el públic infantil. A més, el festival continua donant veu a les dones creadores amb la secció Dones. Enguany, sota el títol Pell, cos i paraula passa el testimoni a sis artistes de les arts vives: Sílvia Capell, Núria Güell i Lídia Pujol acompanyades per la Neus Molina, la Mireia Sallarés i la Marina Garcés.

La relació del festival amb el CC Can Felipa ve de lluny. Des del seu inici, Escena Poblenou té la seu al centre i des de sempre han mantingut una estreta col·laboració. En alguns moments acollint bona part de la programació, creant sinergies entre el festival i el programa d'arts visuals de Can Felipa i en altres moments donant suport a la creació des de la convocatòria Al meu barri fan performances. Enguany, la col·laboració esdevé més estreta amb la coproducció de Un evento público (24/10 – 12.00 h, Museu de Can Framis), un encàrrec específic del CC Can Felipa i el festival a l'artista Núria Güell.

Per a més informació i reserves, visiteu el web del festival.

Activitats relacionades