52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Festival LEM 2019

CC Convent Sant Agustí i CC La Sedeta
18 i 25/10/2019
  • Música

Música experimental al Convent Sant Agustí i a La Sedeta

El veterà LEM, iniciativa de Gràcia Territori Sonor, és un dels festivals musicals més emblemàtics de Barcelona dedicats a la música electrònica i experimental. L'edició d'enguany, la vint-i-quatrena, es va posar en marxa el passat 26 de setembre i s'allargarà fins al dia 26 d'octubre en diferents locals de Gràcia, Eixample i Ciutat Vella.

Un any més, el festival passa per la Sala Noble del CC Convent de Sant Agustí amb un parell de propostes, fruit de l'intercanvi amb el festival Morada Sónica d'Almeria i el festival Signal de Sardenya. A les 21.00 h del divendres 18 d'octubre (*** aquest concert s'ha anul·lat per convocatòria de vaga ***), el duet WDR format per Stahlfabrik i Sofía Bartomeu pujarà a l'escenari. Ell, artista sonor i activista, s'ha centrat en els sintetitzadors analògics, els enregistraments de camp, el processament de sons externs i la síntesi virtual, que ha plasmat en la quinzena d'àlbums publicats. Ella és artista multidisciplinària i treballa en temes entorn la identitat, el retrat i el paisatge, tant visual com sonor.

Tot seguit, a partir de les 22.00 h, serà el torn de l'espectacle Less copper more software que presenten a quatre mans l'Andrea Deidda i l'Stefano Cocco. La parella de sards ha creat una peça de música drone a partir d'un software inspirat en el so oscil·lant dels transistors d'orgues elèctrics amb l'objectiu de crear denses textures polifòniques a partir dels harmònics que genera el mateix artefacte. L'entrada pels dos concerts val 8 €, que podeu adquirir al moment d'entrar.

Per la sessió doble que tindrà lloc al CC La Sedeta us caldrà esperar fins a la setmana següent, al divendres 25 d'octubre. La primera actuació, a les 21.00 h, va a càrrec del trompetista francès Lour Laurain vinculat a l'experimentació sonora, la música contemporània i el jazz d'avantguarda. Unique horns és un solo per a tres trompetes, ordinador, sistema d'amplificació DIY i diversos objectes ressonants.

A la segona part del concert, tocades les 22.00 h, podreu gaudir de Guitar surprise, el baile de las cuerdas, el recital del sevillà Raúl Cantizano. Guitarrista inclassificable i únic, explora els límits de l'instrument i dels gèneres. La seva música es mou entre el flamenc, l'ambient, la improvisació i el rock. En aquesta ocasió l'entrada val 10 € que es ven just abans del concert.

Activitats relacionades