52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Marxem al Japó!

CC Vil·la Urània i CC Cotxeres Borrell
Del 09 al 13/01, 07, 28/02 i 21/03/2023
  • Ciències socials
  • Cinema
  • Divulgació
  • Gastronomia
  • Rutes i visites
  • Tallers

Aquest hivern, endinsa’t en la cultura japonesa

A qui no li ve de gust descobrir altres cultures? A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona ens agrada voltar pel món i veure com es viu a altres punts del planeta. Aquest mes de gener, tant el CC Vil·la Urània com el CC Cotxeres Borrell ens fan volar fins al Japó.

Si amb anterioritat ja havíem anat fins a Lituània, aquest hivern l’equipament del Districte de Sarrià – Sant Gervasi s’endinsa en la cultura japonesa. El cicle Què en sabem, del món dóna a conèixer alguns dels trets més característics de diferents cultures del món. Amb elements com la cuina, la dansa, cançons o els seus teixits i indumentàries tradicionals passareu per diferents indrets sense sortir del centre. En aquesta ocasió, compta amb la col·laboració d’Oyatsu Lab, l’empresa japonesa que gestiona la cafeteria del centre, TOT Organics i Guillermo Rizzotto.

Així doncs, la setmana que va del 9 al 13 de gener, podreu conèixer els Butter mochi (09/01 – 18:00 h), una varietat del dolç tradicional wagashi típic de la prefectura d'Akita. Aprendreu a elaborar-lo i el podreu tastar al final del taller. L’endemà es fa el tour de teixits per descobrir les teles del Japó (10/01 – 18:00 h). Què tenen les teles japoneses que les fan tan especials? Quines aplicacions o quines peces de vestir es poden confeccionar amb aquestes teles?

En el tast de tes japonesos (11/01 – 18:00 h) veureu (i beureu!) diferents varietats de tes que us sorprendran per les seves particularitats. La cita mensual del Cineknitting (12/01 – 18:00 h) també girarà al voltant del cicle cultural. Veureu una pel·lícula tot fent mitja o ganxet mentre gaudiu d’un bon cinema. Finalment, la setmana cultural es tanca amb una cerimònia del te (13/01 – 11:00 h).

Al mes de febrer, el CC Cotxeres Borrell també fa les maletes i ens convida a viatjar fins al país del sol ixent a través del cicle de conferències Coneixent el Japó a càrrec d’Espai Daruma. Comença parlant dels Tòpics del Japó. El que ens pensem que sabem (07/02 - 18:30 h) per veure què hi ha de cert en el que ens ha arribat: la cultura de la feina, la competitivitat, les modes estrafolàries… D’aquesta forma acabareu coneixent els elements que condicionen la seva manera de veure el món i els valors de base.

Hi ha moltes expressions culturals del Japó que han arribat fins aquí que fascinen. A final de mes, dins Expressions culturals del Japó. De l’ikebana i l’ukiyo-e al manga i el videojoc (28/02 – 18:30 h) veureu els valors del pensament japonès que es reflecteixen en aquestes expressions tradicionals com ara el teatre, l’ikebana, l’ukiyo-e, la cerimònia del te o el haiku... o com les arts més modernes com el manga, el cinema, els videojocs, el J-Music…

La darrera sessió parla del cinema del Japó. Dels clàssics de Kurosawa als hits de l’anime (21/03 – 18:30 h). Amb una de les indústries cinematogràfiques més antigues i grans del món, es farà una vista panoràmica parlant d’alguns dels gèneres i formats més importants com el jidaigeki, J-Horror, kaiju, yakuza i l’anime. També es parlarà dels seus directors més coneguts com Kurosawa o Koreeda i d’altres més desconeguts per nosaltres de la cinematografia japonesa.

Si encara en voleu més, apunteu-vos a qualsevol d’aquests tallers al voltant de la cuina, història, llengua, art floral, pintura, enquadernació, ceràmica, massatges... per fer una immersió completa al Japó. Kon'nichiwa!

Activitats relacionades