52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Nanofesta del sol

CC Vil·la Urània
09, 14, 15, 16, 20 i 24/07/2020
  • Ciència i tecnologia
  • Literatura
  • Música
  • Rutes i visites

Propostes estiuenques al CC Vil·la Urània

El mes de juliol, al CC Vil·la Urània es caracteritza per la Festa del sol*, la recuperació d'un festival relacionat amb el solstici d'estiu que fusiona arts i ciències.

El festival, en versió nano aquest estiu, comença a brillar amb la Galàxia de versos (09/07 – 19.00 h), una jam de poesia en format escènic interactiu i dinàmic. Si no heu assistit mai a una sessió de poetry slam, és una experiència única. L'exhibició improvisada versarà entorn la relació dels humans amb l'astronomia, evidentment. La setmana següent torna el Barcelona Districte Cultural al centre amb el concert Refugi (16/07 – 19.00 h) d'en Marc Parrot.

Les propostes per aquest mes de juliol del CC Vil·la Urània no només tindran lloc al centre. Conscients de l'atractiu de passar temps portes enfora després de tants dies tancats a casa, l'agenda es completa amb tres itineraris: L'astronomia de Comas i Solà (14/07 – 18.00 h) descobreix la història i el llegat del científic que dóna nom a l'equipament de Sarrià - Sant Gervasi, Flora urbana (15/07 – 18.00 h) convida a obrir els ulls al món vegetal sota l'ombra dels Jardins del Turó del Putxet mentre que Walk and talk (16/07 – 18.00 h) és una combinació entre la descoberta del barri i el vocabulari urbà en anglès.

L'estiu no seria complet sense alguna activitat relacionada amb l'altre eix del centre: les arts tèxtils. Comenceu a posar al dia les eines indispensables amb el taller Neteja i manteniment de la màquina de cosir (20/07 – 18.00 h). I abans de marxar de vacances, la Lady Crochet us proposa crear un Barret de platja de ganxet (24/07 – 17.30 h - Cancel·lat) per lluir durant les hores de sol.

Per aquestes activitats gratuïtes, cal reservar lloc des del seu web o presencialment. Ah! I tingueu en compte que ja us podeu inscriure a l'oferta de tallers per al juliol.

* A principi del segle XX, la Sociedad Astronómica de España y América (SADEYA) celebrava el solstici d'estiu amb unes festes que combinaven la ciència i l'art. La precursora d'aquestes celebracions, La fête du soleil a París, va deixar de fer-se a causa de la Primera Guerra Mundial. Barcelona va agafar-ne el relleu a partir de 1916 i van continuar fins a la mort d'un dels seus promotors, Josep Comas i Solà, l'any 1937.

La fotografia és de l'Òscar Giralt.

Activitats relacionades