52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Rutes, visites i itineraris per al mes de juliol

Diversos centres cívics
08, 09, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 i 28/07/2020
  • Rutes i visites

Redescobriu la ciutat

Aquests dies, Barcelona presenta unes imatges insòlites amb el centre buit de turistes. Aprofiteu l'oportunitat única de poder passejar sense aglomeracions i apunteu tots aquests itineraris per al mes de juliol:

Aquest estiu, el CC Pati Llimona vol recórrer el centre, per explicar uns capítols de la història que han deixat petjada fins als nostres dies. La Barcelona romana (17/07 – 18.00 h) us porta fins als temps de l'emperador August, mentre que amb La Barcelona medieval (09/07 – 10.30 h) saltareu fins a l'època daurada de la ciutat. Per aquest itinerari hi ha una segona ocasió a final de mes (28/07 – 17.30 h - Cancel·lat).

La història de Barcelona és plena de llegendes i profecies. Sabíeu que hi ha un presagi que vaticina la desaparició de la ciutat? O que hi ha qui diu que un torrent subterrani, el riu de Santa Eulàlia, creua el centre de Barcelona? La ruta del CC Josep Maria Trias i Peitx La Barcelona màgica i misteriosa (13/07 – 10.30 h) us portarà a descobrir tot això i molt més.

Emmarcades dins les activitats de la Nanofesta del sol, el CC Vil·la Urània us brinda l'oportunitat de conèixer L'astronomia de Comas i Solà (14/07 – 18.00 h), tot assenyalant el llegat que va deixar el científic al barri. L'endemà, la descoberta és vegetal als Jardins del Turó del Putxet i la seva Flora urbana (15/07 – 18.00 h). El tercer dia, la volta pel barri Walk and talk (16/07 – 18.00 h) tindrà una doble finalitat. Per una banda, caminar pel barri del Farró i per l'altra, refrescar i practicar el vocabulari urbà en anglès.

Ara bé, si el que busqueu és refrescar-vos, us recomanem la sortida Jardins històrics de Montjuïc (18/07 – 11.00 h) del CC Teixonera. Passareu pels jardins de l'Umbracle, els de Laribal amb la Font del Gat (d'on diuen que en baixaven una noia i un soldat), els de Miramar o un jardí d'escultures ben original!

I si teniu ganes de visitar l'exposició Sobre la fotografia, Susan Sontag, el CC Can Basté us convida a seguir una visita guiada (11/07 - 11.00 h) al Palau de la Virreina.

El CC Convent de Sant Agustí, en col·laboració amb el Grup d'Exploracions de l'Entorn Sonor i amb motiu del Dia mundial de l'escolta, proposa fer un recorregut sonor (16/07 - 19.00 h) pels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Una nova modalitat són les rutes en línia. El CC Vil·la Florida proposa un parell de descobertes des de casa, sense gentada pels carrers i sense passar calor! En la primera sortida virtual (08/07 – 11.00 h) us porten fins a principi del segle XX per conèixer la ciutat que va trobar en Pablo Picasso i on va començar a desenvolupar el seu talent. El dimecres següent, el modernisme (15/07 – 11.00 h) inundarà les pantalles tot recorrent el Quadrat d'Or i descobrint detalls de la Casa Batlló, la Pedrera, la Casa Comalat, el Palau de Quadres, la Casa Lleó i Morera i la Casa Ametller.

Us tempta la idea de conèixer el patrimoni arquitectònic dels Centres Cívics de Barcelona? Apunteu-vos a la visita per dins de Vil·la Cecília (15/07 – 17.00 h), on hi ha el CC Sarrià, la casa que havia estat la residència familiar d'Eduardo Conde, propietari dels magatzems El Siglo. La mateixa visita (19/09 – 12.00 h) es repetirà al mes de setembre.

Fotografia: Òscar Giralt

Activitats relacionades