Aquesta Festa Major, les Postres de la Mercè tornen a les pastisseries de Barcelona
Ideades per Jordi Vilà i Antonio Bachour, les postres de la Mercè s’han convertit en un dolç emblemàtic de la festa, gràcies a la implicació del Gremi de Pastisseria i a la participació de més de cent establiments de barri.
El dolç oficial de la Festa Major de Barcelona, elaborat a base de massa sablée, crema d’ametlles, cremós de mel, ametlles laminades i figues fresques, ja és present a les vitrines de les pastisseries de tots els districtes de la ciutat. Conegudes com les Postres de la Mercè, aquestes postres van ser concebudes el 2021 pels cuiners Jordi Vilà i Antonio Bachour, i han estat adoptades pel Gremi de Pastisseria de Barcelona com a proposta oficial per celebrar la Mercè amb un dolç propi, tal com marca la tradició a la ciutat.
Enguany, serà el segon any que se’n pot gaudir a les pastisseries, després de l’èxit de la seva estrena el 2022, quan més de cent establiments les van incorporar a la seva oferta durant els dies previs i posteriors a la festa.
L’alcalde Jaume Collboni ha rebut la proposta de les Postres de la Mercè de mans del Gremi de Pastisseria en un acte celebrat a l’Ajuntament. A l’acte també hi han assistit la cinquena tinenta d’alcaldia, Raquel Gil; el president del gremi, Miquel A. Zaguirre; el gerent, Oliver Fernández, i la directora de l’Escola de Pastisseria, Sarai Ruiz.