L’Ajuntament de Barcelona participa en el projecte transfronterer COMDUR de Comerç Durable

La incorporació de mesures de sostenibilitat en la gestió del comerç local és estratègica per a la supervivència i competitivitat del sector, a més d’una necessitat mediambiental. L’economia circular és tendència a la societat, els consumidors demanden comerços/serveis més sostenibles i la legislació imposarà mesures d’obligat compliment. El projecte vol contribuir a preparar el sector per als canvis que ja s’estan començant a produir.

Comerç amb bones pràctiques de sostenibilitat
05/08/2024 - 12:15 h - Comerç i mercats Comerç

Per tot això, COMDUR pretén integrar un ampli ventall d’actuacions seguint un enfocament personalitzat, escalable i mentoritzat que s’adapti al nivell de maduresa de cada comerç i al subsector al qual pertany. Està previst que 650 comerços participin en el projecte. Tota la informació del projecte, es pot consultar aquí.

Un projecte trnasfronterer

El projecte COMDUR disposa d’un pressupost d’1.372.784 € euros, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027). L’objectiu de tots els projectes finançats a través de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

COMDUR està conformat per entitats de diferents territoris i perfils que donen suport al comerç local: Federación Mercantil de Gipuzkoa, Diputación Foral de Gipuzkoa, Gobierno Vasco, Ayuntamiento de Pamplona, Federación de Comerciantes Zaragoza Centro, Gobierno de Aragón, Ayuntamiento de Zaragoza,  Ajuntament de Barcelona, Cámara de Comercio de Tolouse, Federación de Comerciantes de Toulouse, Cámara de Comercio de Pirineos Orientales, Asociación de Comerciantes de Pirineos Orientales i per un centre tecnògic: EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya.