Nou rècord de despesa en targeta als comerços de Barcelona

El consum privat a Barcelona ha crescut un +6,7% nominal al primer semestre de 2024 respecte del primer semestre de 2023 i un 35,7% respecte del primer semestre del 2019. Malgrat que els tipus d’interès segueixen en nivells elevats, la despesa amb targeta registra un nou màxim del període, tot i que el ritme de creixement és inferior al dels anys anteriors. Així ho indica l’informe de consum privat del primer semestre de 2024 que publica l’Oficina Municipal de Dades (OMD) presenta l’evolució del consum privat a la ciutat d'acord amb les dades d’ús de targetes de crèdit/dèbit als comerços de Barcelona.

..
16/07/2024 - 09:36 h - Comerç i mercats Comerç

Per la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil, les dades “confirmen el dinamisme econòmic que viu Barcelona, amb un augment notori de la despesa en sectors que donen vida a la ciutat, com són el lleure, la restauració o el comerç”.  “El creixement del consum privat reflecteix l’evolució favorable del mercat laboral i l’augment de la renda disponible a les llars. I aquesta dinàmica positiva és general a tots els districtes de la ciutat” ha remarcat.

Segons l’informe, que pot consultar-se aquí, durant els primers sis mesos de l’any tots els grans sectors de despesa han registrat taxes de creixement interanuals positives, excepte el de tecnologia (-24,9%). Els augments més elevats s’han registrat al sector de serveis turístics i de restauració (+12,7%), al transport i automoció (+12,2%) i al de cultura, lleure i esports (+11,3%). El consum de béns i serveis de primera necessitat ha incrementat un +5,3% i el de vestit, calçat i moda (+4,6%).

Les categories que han registrat els increments més importants han estat les de lleure (+21,8%), bars i restauració (+13,5%) i llibres i premsa (+8%). Amb relació al primer semestre de 2019 destaquen els increments de la despesa en les categories de lleure (+120%) i la de bars i restauració (+82%). La resta de les categories també superen els valors equivalents de prepandèmia.