Cafè del Centre
Història viva de l’Eixample Dret. Obert el 1873, va funcionar com a casino fins a la dictadura de Primo de Rivera, que va prohibir els jocs d’atzar. Aleshores va convertir-se en una cerveseria i, més endavant, en una dinàmica cafeteria que, el 2021, va ser traspassada per la família propietària al Grup Confiteria. Una rehabilitació respectuosa va conservar la “pastera” –taula octogonal a la ranura de la qual el crupier guardava les fitxes del bacarà–, i relíquies modernistes. Considerat un local emblemàtic i establiment d’interès, i convertit en bar-restaurant, amb el xef del veí Betlem al capdavant de la cuina, ofereix tapes clàssiques reinterpretades. Algunes propostes podrien subscriure l’expressió que ressonava entre les seves parets fa 151 anys: “Facin joc”. L’amanida russa amb ventresca i piparras se serveix en croissant, la bomba és de bacallà amb romesco chipotle, les crestes estan farcides de botifarra negra i ceba caramel·litzada amb crema agra d’herbes i els ous mimosa es presenten acompanyats de daus de tonyina vermella. Entre els platets imprescindibles, no hi pot faltar el tàrtar de vaca amb mostassa adobada. I, per postres, una nova versió del pastís al whisky. Atén la clientela el cambrer Quim, amb dècades d’experiència en el desaparegut Pitarra.
Contacte