Can Culleretes
El restaurant més antic de Barcelona, inaugurat el 1786, és el millor exemple que la bona cuina tradicional perdura en el temps. El va fundar Joaquim Pujol i es va especialitzar en xocolateria fins que el 1890 el va comprar la família Regàs, i des d’aleshores ha servit plats típics: canelons, espinacs amb pernil, panses i pinyons, botifarra amb seques, civet de senglar, crema catalana... El bon menjar i els “sopars de duro” de principis del segle XX li van donar molt renom. Però va viure moments difícils després de la Guerra Civil, quan els Regàs el van traspassar al Gremi d’Hotelers i Cuiners. Sisco Agut –que havia treballat durant anys amb el seu oncle i mestre Agustí a Ca l’Agut– i Sussi Manubens van començar a regentar-lo el 1958, una mica vingut a menys, però van aconseguir que tornés a ser reconegut per allò que el caracteritzava i el continua caracteritzant avui: menjar bé a bon preu. El secret de permanència de Can Culleretes és doble: l’aire familiar de l’establiment i l’esforç de tres generacions d’Agut-Manubens. Actualment les germanes Montserrat i Alícia són copropietàries del local, on també treballen els cinc nets d’en Sisco i el marit de l’Alícia.
Contacte