Descobreix totes les cavalcades de Reis de Barcelona d’aquest 2020

REIS. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran diumenge al vespre a Barcelona. Entitats de la ciutat, així com eixos comercials i associacions del sector, han col·laborat a rebre’ls com cal: amb unes imponents cavalcades.

Els Reis d’Orient són cada cop més a prop de Barcelona, on es preveu que arribin aquest diumenge 5 de gener a la tarda. Acompanyats dels seus patges, ajudants i muntanyes de caramels, Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts un any més per diverses cavalcades organitzades pel teixit associatiu i comerical de Barcelona, que els passejaran pels districtes de la ciutat.

Com cada any, els Reis de l’Orient arribaran a Barcelona el 5 de gener a la tarda. Ho faran acompanyats del tradicional seguici de criatures màgiques, patges i ajudants de tota mena i muntanyes de caramels per a tothom qui s’aturi en algun punt dels recorregut. Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran diumenge al vespre molts punts de la ciutat i les entitats barcelonines, així com diversos eixos comercials i associacions del sector, han col·laborat a rebre’ls com cal: amb unes imponents cavalcades que ompliran de màgia els districtes de Barcelona. T’hem preparat una llista amb les cavalcades que recorreran la ciutat:

Cavalcada de Reis de Barcelona. És la primera documentada a la península: ja es va celebrar el 1855. Aquest 2020, la festa començarà a les 16 h al Moll de la Fusta, on Ses Majestats arribaran a bord del pailebot Santa Eulàlia. A banda una munió de nens i nenes, els rebrà la batllessa de la ciutat, Ada Colau, que els donarà la benvinguda. Els lliurarà una clau màgica que permet d’obrir, només durant la matinada del 6 de gener, totes les cases de Barcelona per deixar-hi regals. També els regalarà pa i sal, un senyal ancestral d’hospitalitat.

I després de la tradicional cerimònia de rebuda, a les 18.00 començarà la cavalcada des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran el públic enfilats en unes espectaculars carrosses i acompanyats d’un seguici de patges, ajudants i carters reials. La cavalcada travessarà el barri de la Ribera, enfilarà per la Via Laietana, prosseguirà pel carrer de Pelai, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya i acabarà a l’avinguda de Maria Cristina cap a les 21 h.

Cavalcada de Reis a Baró de Viver. Districte de Sant Andreu. A partir de les 17.30 h al Centre Cívic Baró de Viver (carrer de Quito). Es podrà entregar la carta als Reis de 19 a 21 h al Centre Cívic.

Cavalcada de Reis al Bon Pastor. Districte de Sant Andreu. A les 17 h Ses Majestats aniran a la residència de gent gran del Bon Pastor (c/ d’Augusto César Sandino, 7-9), on se’ls entregaran les claus, el pa i la sal. A les 17.30 h, les carrosses sortiran des de la Maquinista fins al Mercat, on se’ls podran entregar les cartes als Reis. Si plou, l’entrega de cartes es farà al Centre Cívic del Bon Pastor.

Cavalcada del Patge Reial a Ciutat Meridiana. Districte de Nou Barris. A les 16.15 h des de l’escola Mestre Morera fins a l’estació de Renfe de Torre Baró, on arribaran els Reis en tren.

Cavalcada de Reis al Congrés i els Indians. Districte de Sant Andreu. A partir de les 18 h amb sortida des del Centre Cívic Can Clariana Cultural i finalització a l’església del Sant Pius X.

Cavalcada de Reis a la Marina. Districte de Sants-Montjuïc. De 18 a 21 h, sortint del carrer dels Alts Forns amb el passeig de la Zona Franca. La desfilada estrena recorregut, amb aturada a la plaça de les Matemàtiques per veure el castell de focs. La cavalcada acabarà a la Sala Pepita Casanellas, on Ses Majestat saludaran des del balcó. Entre les 17 i les 20 h hi haurà recollida solidària de joguines.

Cavalcada de Reis a Navas, el Clot i el Camp de l’Arpa del Clot. Districtes de Sant Andreu i de Sant Martí. Sortida a les 18.45 h des de la plaça de Ferran Reyes i arribada cap a les 20.30 a la plaça del Mercat del Clot.

Cavalcada de Reis a Nou Barris (la Guineueta, Vallcarca i els Penitents – Zona Nord). Districte de Nou Barris. A les 17.30 h: arribada dels Reis amb tren, a l’estació de Torre Baró. 18 h: Espectacle de rebuda a la plaça Major de Nou Barris. 19.15 h: Començament de la cavalcada, des de Via Favència.

Cavalcada de Reis al Parc i la Llacuna del Poblenou. Districte de Sant Martí. Divendres 3 de gener. De 18 a 21 h, amb sortida al carrer de Wellington, 7 i arribada a la placeta de la Carretera Antiga de Mataró.

Cavalcada de Reis al Poblenou. Districte de Sant Martí. De 18 a 20 h, amb sortida al carrer de Joncar, 35 i arribada a Can Saladrigas.

Cavalcada de Reis a les Roquetes. Districte de Nou Barris. A les 17.30 h, per diferents carrers del barri.

Cavalcada de Reis de Sant Andreu i la Sagrera. Districte de Sant Andreu. A les 17.30 h: arribada dels Reis amb tren, a la plaça de l’Estació. Salutació i parlaments des de la Seu del Districte, a la plaça d’Orfila. Tot seguit, inici de la cavalcada fins a la plaça de Masadas. 20 h: castell de focs des de la plaça de Masadas.

Cavalcada de Reis a Sants – Les Corts. Districtes de les Corts i de Sants – Monjuïc. Rebuda dels Reis a les 17 h a la plaça Comas. Enguany els rebran tres nens: la Lila, una nena africana que prové del mateix origen que Baltasar, el Txang, un nen asiàtic que prové del mateix origen que el Gaspar i la Florència, una nena europea que prové del mateix origen que el Melcior. Entre danses i cançons rebran els tres Mags d’Orient que recolliran les cartes dels nens i pujaran al balcó per rebre el pa, la clau i la sal. Inici del recorregut a les 18 h en direcció a Sants.

Cavalcada de Reis a Trinitat Vella. Districte de Sant Andreu. A les 18.30 h sortida al parc de la Casa de les Aigües i arribada a la plaça de la Trinitat, on els infants podran entregar la carta i fotografiar-se amb els Reis.

Cavalcada de Reis a la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme. Districte de Sant Martí. De 17 a 22 h. Inici a la plaça del Fòrum i final a la plaça de la Palmera de Sant Martí.

Cavalcada de reis a La Teixonera. Districte d’Horta-Guinardó. De 19 a 21 h. Inici al carrer Arenys, 75 i final a la Parròquia de Sant Cebrià.

Cavalcada de reis a Montbau. Districte d’Horta-Guinardó. De 18 a 21 h. Inici al carrer Arquitectura amb carrer Vayreda, i final al carrer Roig i Solé, 31.

Cavalcada de reis al barri de Sant Genís dels Agudells. Districte d’Horta-Guinardó. De 18 a 21 h. Inici a la Font del Roure, i final al carrer Natzaret.

Cavalcada de reis a Horta-Guinardó. Districte d’Horta-Guinardó. De 18 a 20 h. La tarda de diumenge els Reis d’Orient faran diverses cavalcades al districte: des del Carmel fins a Horta, passant també per La Font d’en Fargues i el Guinardó.