La gastronomia i el comerç de Barcelona, protagonistes de la Regata Cultural de la Copa Amèrica

18/04/2024 - 10:56 h

ACTIVITATS. Entitats, institucions i equipaments de la ciutat oferiran més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci per enfortir el vincle de la ciutat amb la regata que s'hi celebrarà a l'agost.

La Louis Vuitton 37th America’s Cup arriba a Barcelona acompanyada d’una Regata Cultural, que s’allargarà d'abril a finals d’any. La Regata Cultural és el programa d’activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de Barcelona amb el gran esdeveniment esportiu que acollirà la ciutat aquest estiu, i també per facilitar-ne la seva difusió. Recordant l’Olimpíada Cultural dels Jocs Olímpics, la Regata Cultural vol ser també un espai on mostrar el dinamisme i la creativitat de la ciutat de Barcelona. El comerç i la restauració hi tindran un paper important.

El pas de la Louis Vuitton 37th America’s Cup per Barcelona s’acompanyarà d’accions per vincular la gastronomia, la restauració, el comerç i els mercats de la ciutat amb l’esdeveniment esportiu, abans i durant la seva celebració. Algunes activitats creixen, com és el Tast a la Rambla, que aquest any incorporarà una mostra gastronòmica representativa dels 12 països presents a la Copa Amèrica. L’objectiu és que la Copa Amèrica es visqui a tota la ciutat. El programa complet d’activitats es pot consultar aquí.

Especialment a la Barceloneta, i als barris que té més propers, la restauració i el comerç també sortiran al carrer per compartir el millor producte de la ciutat i apropar a tothom, veïns i visitants, l’oferta gastronòmica de proximitat.

El resum de les activitats que es proposaran durant la Copa Amèrica són aquestes:

  • AC37 Special Cocktails: a partir del 2 de maig, fins 27 octubre.
  • Tast a la Rambla, ampliat amb una mostra de la gastronomia dels 12 països representants a la Copa Amèrica: del 6 al 9 de juny.
  • Street Food al Born AC37: 28-29-30 de juny i 20, 21 i 22 de setembre.
  • Barceloneta Tast: del 27 de setembre fins el 6 d’octubre.
  • Street Food Market Barceloneta: del 27 al 29 de setembre i del 4 al 6 d’octubre.
  • Poblenou Wine Festival: 28 i 29 de setembre, i caps de setmana d’octubre.
  • Tapa Fest 2024 (al recinte de Palo Alto): 28 i 29 de setembre.
  • Born Districte Gastronòmic: de l’1 al 20 d’octubre.

Són activitats organitzades per ACIB Barceloneta, Born Comerç, l’eix comercial Poblenou, EV Gastro, Barcelona Bar Show i Tast a la Rambla.

Al Moll de Gregal obrirà portes el Balcó Gastronòmic, una nova zona de restauració on es podran degustar propostes culinàries de qualitat, diverses i amb caràcter barceloní.

Els eixos comercials, amb la Copa Amèrica

La Copa Amèrica s’ha de viure a tota la ciutat, i també arribarà als eixos comercials de proximitat. Els caps de setmana de setembre i octubre, eixos comercials de proximitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Fundació Barcelona Promoció Econòmica, faran diverses activitats de forma itinerant per tal que veïns, comerciants i visitants puguin gaudir també de les regates i de l’esdeveniment.