Per Nadal, viu un comerç de conte

19/12/2018 - 11:46 h

Un comerç de conte. La Direcció de Comerç, junt amb els districtes i eixos comercials, organitzen una campanya de promoció del comerç de proximitat que convida a gaudir d’activitats familiars als barris.

La campanya “Un comerç de conte” s’ha dissenyat amb la idea de fomentar la compra a les botigues del barri per tal de mantenir viu el teixit comercial de proximitat. Així, les activitats volen posar en valor la importància del comerç del barri i dels mercats, fomentar la compra responsable i conscienciar sobre la importància que té comprar i mantenir viu el barri en què vivim. Del 21 de desembre i fins el 4 de gener.

El lema “Un comerç de conte” encapçala els actes que hi ha previstos a tots els districtes i als seus eixos comercials. Proposa, per exemple, des de jocs de carrer de gran format a espectacles de dansa o teatre, puzles-mur gegants, “graffiti-house” al voltant d’una carpa, gimcanes, sketchbooking, contacontes, figures gegants de llum. Destaquen dues activitats: “Un estel en la foscor”, amb una furgoneta-cinema on es projecten contes de Nadal, i una “Haima de les mil històries”.

“El petit llibre de les grans coses”

Un llibre fa d’eix conductor del relat de les activitats: el “Petit llibre de les grans coses”, que es pot trobar a les botigues i que els comerciants regalaran als seus clients. És un volum que inclou un relat i un joc pensat perquè es puguin fer activitats en família.

A través del conte, s’expliquen històries, es proposen jocs i es transmeten valors com ara l’acollida, la sostenibilitat, el respecte, el consum responsable, la diversitat, entre molts d’altres. Es creen històries fantàstiques amb la idea d’apropar el comerç, la convivència del barri i la humanitat, on compartir i regalar es vinculen a Nadal i al comerç del barri.

Punts de trobada amb la ciutadania

Els espectacles relacionen el comerç i la cultura, creen espais i punts de trobada per als ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que dinamitzen els espais públics dels eixos comercials per atreure la gent a fer les compres en els establiments comercials del barri.

S’han escollit companyies artístiques de la ciutat per tal de donar valor a la cultura de proximitat, i la campanya s’ha treballat conjuntament amb els eixos comercials amb l’objectiu de garantir que les accions estiguin vinculades al comerç de la zona on tenen lloc.

La iniciativa promoguda per la Direcció de Comerç de l’Ajuntament s’integra en la campanya de Nadal general de ciutat, que du per lema “Fem Nadal”. Així, tot seguint una mateixa línia gràfica, la creativitat ha portat a un lema propi: “Viu un comerç de conte. Fem Nadal”. A més, dins de la campanya general de ciutat per Nadal, hi ha una altra línia general de promoció del comerç amb el lema “Donem vida al comerç del barri. Fem nadal”.

Haimes, estels, jocs, murs de graffiti i contes de Nadal

Fins a un total de 16 activitats diverses s’organitzen arreu dels barris de Barcelona durant el Nadal dins de la campanya “Viu un comerç de conte”:

“Un estel a la foscor” és un conte de nadal de Montse Ginesta i Rebeca Luciani i un espectacle colorista i d’animació de vídeo amb una gran pantalla de suport. Al final de cada passi es farà el sorteig d’un exemplar del conte.

A la “Haima de les mil històries”, un personatge condueix una activitat en què els llibres, els contes i les paraules en són els protagonistes. Històries d’amistat i fantàstiques.

La Botiga de mil i un records” posa en valor el consum responsable i simula una botiga especial, plena d’objectes de paper que conviden a recordar històries entranyables.

Jocs al carrer”. Es tracta d’un petit parc d’atraccions ecològic que posa de relleu la importància de la música i del respecte al medi ambient, a través de diferents propostes de joc.

Puzzle-mur de graffiti”. És una activitat participativa de carrer, on tothom col·laborarà per construir un mur gegant tot seguint la imatge creada per aquest Nadal.

Graffiti-House”. Una instal·lació participativa dirigida a joves i adults que es fa al voltant d’una carpa, on es pintarà un llenç entre tots amb un dibuix cooperatiu.

1 dia”. És un espectacle de dansa recomanat per a nens i nenes d’1 a 4 anys.

El llop ferotge”. Espectacle d’actors, màscares i titelles en què s’expliquen contes populars.

Patge reial”. El tradicional patge reial rep a la seva carpa màgica la visita dels nens i de les nenes, que li porten les cartes dirigides als reis.

Les lletres dels llibres surten a ballar al carrer”. Espectacle de dansa a través d’un joc de paraules.

Anem de compres” planteja jocs simbòlics on nens i nenes jugaran a imitar la vida dels adults en un ambient comercial.

Gimcana urbana”. Una activitat participativa que combina la música, el ball, l’esport urbà i les arts plàstiques, amb un recorregut per diferents botigues i llocs peculiars dels barris.

Sketchbooking urban”. Proposa dibuixar els comerços i els carrers del barri a través d’un recorregut.

El carrusel dels contes de Nadal” és un espai ple de contes per gaudir de moltes històries que explica un conta contes.

Els ninos de la llum”. Espectacle amb personatges lumínics.

Consulteu la programació de les activitats al web de Nadal