Premiats de la 12a edició
Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l’any
Establiment guanyador: Crearte Perruquers
El jurat li concedeix el premi: “Per la relació amb el client: perquè se l’escolta, s’interpreten els seus desitjos, el client intervé en tot el procés del servei, i finalment en resulta una gratificant experiència de compra. També pel compromís absolut dels promotors de la iniciativa amb el medi ambient. Utilització de productes amb compostos estrictament naturals, tècniques de treball de consum mínim i cura amb els residus, i finalment, un compromís ètic seguint les pautes del comerç just”
Diploma a Cooked in Barcelona
El jurat li concedeix el diploma: “Perquè les noves generacions de famílies tradicionals del tèxtil català han sabut unir en la seva nova botiga diversos elements. Es tracta d’un establiment amb voluntat d'integració vertical directa entre la fabricació (continuïtat amb la indústria de la confecció fabricant pantalons íntegrament a Barcelona) i la comercialització; en aquesta iniciativa uneix en la marca el nom propi de Barcelona amb un dels elements importants de projecció actual de la ciutat, la cuina i els mercats municipals. Aquesta unió s’incorpora com a element distintiu del disseny de la botiga, des del mobiliari fins al mateix embalatge. Finalment, una molt bona incorporació de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) que permeten veure, en una pantalla interactiva a partir de l’etiqueta de cada peça, com “cau” amb les diferents talles, i l’existència d’stocks per talles i colors.”
Premi a la millor iniciativa agrupada per a la dinamització comercial de la ciutat
Establiment guanyador: Ravaltext
El jurat li concedeix el premi: “Perquè la iniciativa aplega un conjunt de les principals cadenes d’establiments del món del tèxtil i la moda de la ciutat. De forma absolutament altruista (els guanys es reverteixen en mesures socials en el mateix entorn), han posat en marxa conjuntament amb altres persones i entitats del barri del Raval, una empresa d'inserció per tal de donar suport a dones que es troben en situacions de vulnerabilitat davant el mercat laboral”.
Premi a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat
Establiment guanyador: Miquel Valls i Maseda
El jurat li concedeix el premi: “Perquè, en la persona de Miquel Valls i Maseda, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, concorren un bon nombre d'actuacions i mèrits que el fan mereixedor d’aquest reconeixement. Però el Jurat en vol assenyalar tres absolutament imprescindibles en un nou impuls al comerç de la ciutat. Primer, la tasca constant de la Cambra, però fonamentalment la implicació personal de Miquel Valls en suport dels comerciants de la ciutat arran de les dificultats que va generar la fallida elèctrica a l’estiu del 2007 i quins efectes no van ser plenament reconeguts i solucionats fins a l’any passat. Segon, el compromís total en la dinamització del nostre comerç urbà amb suport de tot tipus als comerciants dels eixos. Finalment, la projecció exterior del comerç de la ciutat, té el millor aparador en les botigues obertes a la nova terminal 1 de l’aeroport, que han comptat en la presidència de la Cambra de Comerç com el seu millor impulsor i ambaixador.”
Premi a l'establiment comercial
Establiment guanyador: Delishop
El jurat li concedeix el premi: “Perquè, amb tres establiments a tres barris de la ciutat (Gràcia, L’Eixample i les Corts), aquesta empresa ens invita cada dia a seguir el carrer de les cuines del món. Les botigues són això, un ampli carrer on transcorre un viatge que permet contemplar les cuines d’arreu, tot reforçant la identitat de la ciutat. Productes propis amb un disseny acurat, es combinen amb articles de qualitat d’altres indrets fins a oferir-nos més de 2000 referències. Cal destacar una amplíssima oferta de vins de tot el món amb una característica comuna, el seu preu no supera els 10 €. Complementa el viatge una relació amb els clients a partir d’una publicació i una web pròpies i l’accés a receptes per gaudir i treballar sobre els productes. És, en definitiva, un exemple de com innovar en un sector incorporant, també en aquest cas, al client en una experiència de noves sensacions.”
Diploma a Bolibar Bronzes
El jurat li concedeix el diploma: “Per l’ús de noves tècniques de gestió empresarial i molt en concret la projecció de l’empresa fora de Barcelona i Catalunya i la innovació en les relacions laborals internes i la gestió de personal.”