Barcelona celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una jornada sobre els futurs de l’educació
El Born Centre Cultural va acollir el passat 30 de novembre la jornada ‘Mirades i veus diverses: una invitació a pensar sobre els futurs de l’educació’, en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’acte, organitzat per la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, va comptar amb una taula rodona per reflexionar sobre els reptes i desafiaments de l’educació, amb una mirada àmplia, des de l’essencialitat de l’escola i més enllà.
La taula rodona, moderada per la periodista Txell Bonet, va comptar amb la intervenció de Georgina Casas López, responsable d’educació de Lafede.cat i de l’Organització per a la Justícia Global; Joan Domènech Francesch, membre de la Federació de MRP de Catalunya; Fatiha El Mouali, Samadi, tècnica d’acollida de l’Ajuntament de Granollers i vicepresidenta de l’Associació Mares contra el racisme i membre d’UCFR i Jordi Mir Gracia, professor de filosofia moral i política a la UPF i a la UAB.
Sota el lema La ciutat educadora no deixa ningú enrere, la jornada es va iniciar amb la lectura del manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que va anar a càrrec de Maria Truñó, Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. El text va recordar que la ciutat educadora entén que l’educació s’esdevé més enllà dels àmbits formals de l’escola i més enllà de la infància, i que la ciutat en si ja és un agent educador. Precisament, el programa El Comerç i les Escoles permet connectar el barri i els centres educatius, convertint els comerços en elements educatius, connectant generacions i presentant futurs a l’alumnat.
L’acte es va cloure amb l’actuació del grup de música Xiula, presentant la cançó Mirada estràbica, un cant a les diversitats i als drets de totes les infàncies.