Ampliació del Punt Multimèdia de la Marina

Enllestides les obres per guanyar més espai per al Punt Multimèdia dins de la Casa del Rellotge, amb mobiliari i màquines noves que permetran convertir-lo en el nou Fab la Marina. L'equipament deixa de ser només una antena del de la Casa del Mig i s'hi homologa per oferir tallers, activitats i experiències de fabricació digital, 3D, robòtica, audiovisuals i multimèdia als barris de la Marina.

..
07/02/2024 - 18:44 h - Cultura i lleure Mupert / Sants-Montjuïc

El Punt Multimèdia de la Marina es troba ubicat a la Casa del Rellotge, dins dels jardins de Can Farrero, al mateix edifici que el centre cívic que porta aquell nom. Funciona com a espai d’alfabetització, formació i assessorament tecnològics, sobretot en aspectes bàsics o relacionats amb la creació audiovisual i multimèdia. L’ampliació per convertir-lo en el Fab la Marina passa per incorporar la infraestructura de talladores i impressores 3D que permetin dur-hi a terme tallers i activitats de fabricació digital, modelatge 3D i robòtica, com les que ja es fan al Fab Casa del Mig, dins del Parc de l’Espanya Industrial.

Per incorporar totes aquestes màquines, primer calia guanyar espai dins de la Casa del Rellotge. Les obres dutes a terme entre l’octubre i el novembre de l’any passat han permès obrir una nova sala d’impressió visible des de l’aula multimèdia i adequar la resta de l’espai per a altres usos. Les parets interiors han estat substituïdes per envans de vidre per tenir una visió més àmplia de les diferents sales. L’espai també s’ha modernitzat eliminant l’estuc existent i reformant-ne la instal·lació elèctrica. Ara s’hi estan posant els mobles per poder treballar còmodament amb les noves màquines de fabricació, que també hi van arribant i donant lloc a nous tallers i serveis personalitzats.