Barcelona, co-lidera la innovació Digital Europea

Barcelona i València presenten al Parlament Europeu el Consorci d’EDIC

..
31/05/2024 - 12:32 h - Smart City IMI

El passat mes de febrer, la Comissió Europea va anunciar oficialment la creació del Consorci Europeu d’Infraestructura Digital (EDIC) per implementar la iniciativa de la Unió Europea “Bessons Digitals Locals i CitiVERSE” i connectar els bessons digitals locals creats a les ciutats de la UE.

Barcelona, co-liderant amb la ciutat de Valencia qui presideix el grup de treball, ha estat un actor clau en la configuració d’aquest nou instrument. L’EDIC representa una oportunitat significativa per a la ciutat per consolidar la seva posició com a punt de referència en el camp de les ciutats intel·ligents i la innovació tecnològica. L’Institut Municipal d’informàtica (IMI), ha estat activament involucrat en la fase preparatoria de l’EDIC LDT CitiVERSE, destacant la importància de treballar col·lectivament per impulsar el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores que beneficiïn tant les comunitats locals com a les Pimes. Actualment co-lidera el grup de treball junt amb la presidencia de Valencia i lidera el grup de treball de infraestructures del EDIC.

En aquest marc, la ciutat de Barcelona, a través de l’IMI, és participant actiu en la presa de decisions i en el desenvolupament d’iniciatives en relació amb els bessons digitals com EDIC LDT CITIVERSE, Living-in.EU i de l’eina LORDIMAS a l’hora de mesurar el grau de maduresa digital de les ciutats a Europa, i Barcelona Supercomputing Center (BSC) amb la nova versió Marenostrum 5, disposaran de capacitats d’alt rendiment per al desenvolupament i la gestió de components de bessons digitals urbans de gran poder.

Aquesta iniciativa suposa una gran oportunitat pel creixement econòmic i tecnològic de Barcelona, així com una contribució significativa a l’objectiu de la UE de fomentar la interoperabilitat tècnica i el desenvolupament d’estàndards comuns per a les ciutats intel·ligents. A més, Barcelona continuarà sent un exemple de col·laboració i innovació en el context de l’EDIC, treballant de la mà d’altres ciutats i regions europees per impulsar la digitalització i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

A mesura que l’EDIC segueixi desenvolupant-se i implementant-se, Barcelona estarà en primera línia per aprofundir la seva participació i contribució en aquest emocionant projecte europeu.

Desició d’execució de la creació de l’EDIC