Barcelona presenta les millores en la cobertura 5G i el projecte de bessons digitals al Congrés RECI
A la trobada s’ha explicat el desplegament que s’ha fet de la millora de la xarxa de telefonia mòbil amb 5G i la cobertura a la franja del litoral per la Copa Amèrica.
L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) ha participat aquests dies en el IV Congrés Smart City de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI, per les sigles en castellà), un esdeveniment que ha tingut lloc a Madrid i que reuneix els municipis que componen la RECI, juntament amb entitats públiques del Govern central i de la Comissió Europea i tots els agents del sector, en un espai de col·laboració per posar en comú les tendències, les bones pràctiques i els reptes que presenten les ciutats intel·ligents.
L’IMI ha participat en la taula rodona “Cobertura i grans esdeveniments. Ciutat hiperconnectada. Desplegaments de xarxes en esdeveniments de gran afluència i les noves xarxes de seguretat ciutadana”, en què ha explicat el desplegament que s’ha fet de la millora de la xarxa de telefonia mòbil amb 5G i la cobertura a la franja del litoral per la Copa Amèrica. Aprofitant aquest esdeveniment, l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració publicoprivada, ha resolt una mancança que hi havia a la ciutat i ha assegurat una bona connectivitat, amb vocació de continuïtat. A més, una xarxa de telecomunicacions moderna i preparada per servir la ciutadania, les empreses i els grans esdeveniments ajudarà a situar Barcelona com un dels hubs tecnològics del sud d’Europa.
Durant el congrés l’institut municipal també ha participat en la ponència “Bessó digital urbà. Experiències a les ciutats de València, Barcelona, Sant Feliu i Madrid”, on s’ha explicat l’experiència i el model de Barcelona amb el desplegament del projecte de bessó digital.
També s’ha exposat un cas d’ús amb la plataforma B-city, la ciutat dels 15 minuts, amb dades de Madrid.
Els bessons digitals són representacions virtuals que s’usen per provar un objecte o un procés físic. Aquesta pràctica avançada s’ha usat per comprovar si Barcelona compleix els requisits de la provisió de serveis o d’equipaments del model de les anomenades ciutats dels 15 minuts mitjançant una plataforma web per analitzar l’accessibilitat a instal·lacions públiques. És el primer resultat de la col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) i Barcelona Regional (BR), que ha permès fer simulacions de diversos casos d’ús per fer prediccions, provar quina incidència pot tenir l’aplicació de determinats projectes o quin pot ser l’impacte del desplegament de determinades polítiques públiques. Els propers anys es preveu desenvolupar un projecte de bessons digitals més complex i amb més dades interrelacionades per apropar-se amb més certesa a solucions i decisions que millorin la vida dels ciutadans i que pugui utilitzar qualsevol ciutat que hi estigui interessada.
Finalment, i en el marc de l’estratègia de Barcelona de bessons digitals, s’ha destacat la participació de la ciutat en el Consorci Europeu d’Infraestructures Digitals (EDIC on LDT) amb Local Digital Twins, un instrument a disposició dels estats membres de la UE en el marc del Programa polític de la dècada digital 2030. Aquest consorci té com a objectiu accelerar i simplificar la creació i l’execució de projectes plurinacionals en l’àmbit dels bessons digitals, i l’IMI ocupa la vicepresidència del grup de treball.
Més informació
Related news
-
10/09/2024 - 12:57 h Smart City Millores a la xarxa de telefonia mòbil i cobertura 5G a la franja litoral
-
11/07/2022 - 12:02 h Barcelona i Bolonya s’alien per desenvolupar bessons digitals de les dues ciutats