Els dominis .barcelona i .london comparteixen experiències a la trobada anual GeoTLD Group

La cimera se centra en el futur digital de Barcelona i la nova normativa europea i permet consolidar el treball en comú per un futur digital més segur.

..
20/09/2024 - 12:01 h - Smart City Ajuntament de Barcelona

L’equip del domini .barcelona va participar els dies 5 i 6 de setembre passats en la reunió anual del GeoTLD Group, celebrada a Londres, que agrupa els dominis geogràfics (GeoTLD) i de ciutats, per compartir els reptes i les oportunitats del sector, l’evolució del mercat i les noves tendències i desafiaments. Aquest any, algunes de les altres ciutats que van assistir a la trobada van ser .paris, .berlin, .amsterdam, .wien o .cologne.

Aquest esdeveniment ha estat una bona ocasió per analitzar les perspectives de futur del sector dels dominis i explorar oportunitats de col·laboració noves. En aquest context, .barcelona ha destacat que és un domini obert a la ciutadania i compromès amb la promoció de la ciutat de Barcelona en l’àmbit digital i la seva contribució a una internet més diversa i oberta.

La nova normativa europea de seguretat (NIS2), que entrarà en vigor els mesos vinents, ha estat un altre dels temes centrals de la cimera. Aquesta normativa vol garantir un entorn digital europeu més segur establint més garanties, regulacions i certificacions, la qual cosa comporta reptes de gestió i dinàmiques noves en l’administració dels dominis.

La trobada de membres també va ser una oportunitat única per compartir experiències amb els responsables de la ICANN i per conèixer la nova ronda de dominis que tindrà lloc el 2026. Aquesta ronda nova, gestada al llarg dels darrers deu anys per la ICANN, representa una gran oportunitat per sol·licitar extensions de domini noves que representin comunitats, altres ciutats, marques i noms genèrics.

Un altre moment clau va ser la reunió bilateral amb London & Partners, l’agència de l’Ajuntament de Londres encarregada de la gestió del domini .london i que enguany ha estat l’amfitriona de la trobada. Aquesta reunió va permetre conèixer les experiències del domini .london des que es va crear i compartir iniciatives en l’àmbit de màrqueting i promoció que tots dos dominis impulsen.

La presència de .barcelona en la reunió anual de GeoTLD reafirma el compromís municipal de seguir treballant en col·laboració amb altres geoTLD per construir un futur digital més segur i pròsper, i alhora permet a .barcelona estar al dia de les últimes tendències del sector, establir contactes amb altres organitzacions similars i treballar conjuntament.

Més informació