La comunitat d'IA a Catalunya celebra una trobada en el marc de la Copa Amèrica

Aquest esdeveniment tenia com a objectiu destacar les iniciatives en l'àmbit de la IA que contribueixen a la competitivitat del territori.

..

Font: CVC

27/09/2024 - 10:27 h - Smart City Ajuntament de Barcelona

La comunitat d’IA a Catalunya es va reunir el 19 de setembre passat per celebrar el #sAIllingCatalonia, una trobada organitzada per la Computer Vision Center (CVC) de la UAB per generar diàleg i noves connexions al voltant de la tecnologia i els diversos actors del sector en el marc de la Copa Amèrica de vela.

Aquest esdeveniment tenia com a objectiu destacar les iniciatives en l’àmbit de la IA que contribueixen a la competitivitat del territori. A més, va oferir una oportunitat única per fomentar el diàleg entre tots els agents de l’ecosistema català d’IA i enfortir els vincles amb el teixit empresarial.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec d’Anna Bröll, cap del Departament de Ciència i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona. Tot seguit, la secretària de Polítiques Digitals – TIC Catalunya, Maria Galindo Garcia-Delgado, va subratllar l’impuls de la IA com un dels eixos principals de la Generalitat de Catalunya per situar Catalunya com un hub de referència mundial. Posteriorment, es va presentar l’ecosistema català de la IA i es va donar pas a la primera taula rodona sobre l’impacte econòmic i social de la IA, moderada per Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen i professor associat de la UPF, en què van participar com a ponents Xavier Sala i Martín, economista i catedràtic d’Economia a la Universitat de Columbia; Àurea Rodríguez, directora d’EIT Culture and Creativity South West, i Karma Peiró, periodista experta en tecnologia i directora executiva de la Fundació Visualització per a la Transparència.

La jornada va continuar amb un dinar de networking i el debat “Scientific backstage of the AI”, en què va participar Nicu Sebe, professor del Departament d’Enginyeria de la Informació i Ciència Computacional de la Universitat de Trento; Maria J Marti, fundadora i CEO de ZeroError.ai i Joan Serrà, Senior Research Scientist a Sony AI, que va ser moderat per Dimosthenis Karatzas, sotsdirector del CVC i codirector de la Unitat ELLIS Barcelona.

Més informació

..

Font: CVC