Matchimpulsa, economia social digital amb valors feministes

En el marc del 8 de març i reforçant la seva vessant feminista per a l’ocasió, arriba MatchImpulsa, un programa d’impuls transversalment feminista per la plataformització digital de l'Economia Social Solidària i col·laborativa de Barcelona. Aquest programa innovador neix com a resposta a la covid-19 per potenciar l’economia amb valors socialment transformadors, especialment l’economia social i solidària i feminista, reforçar la circularitat econòmica local i promoure un entorn favorable a l’acceleració econòmica de projectes per millorar el benestar de les persones i el dret a la ciutat.

..
16/03/2021 - 14:27 h - Feminismes i dona Laia Ruiz

Els objectius principals es basen en accelerar econòmicament projectes amb necessitats per digitalitzar-se en el marc de la covid-19, revertir l’escletxa digital de gènere, accelerar el desplegament de plans d’igualtat, crear i reforçar ecosistemes estratègics d’Economia Digital Feminista (Digista), de l’alimentació sostenible de Barcelona i d’economia col·laborativa de Barcelona (BarCola), afavorir la internacionalització d’empreses i ecosistemes que formin part del MatchImpulsa i incorporar la recerca acció per divulgar i obrir el coneixement generat.

El programa MatchImpulsa parteix de la internacionalització i la perspectiva de gènere com a elements transversals, a partir de tres línies estratègiques i nou subprogrames: la línia de plataformització d’empreses, amb els programes MatchImpulsa +100, MatchImpulsa 20 i MatchImpulsa 10; la línia sobre creació i manteniment dels ecosistemes estratègics Digista, BarCola i de l’alimentació sostenible i, finalment, la línia orientada a les col·laboracions estratègiques amb el Match Tech, el Match Universitat i el MatchIgualtat Empresa – Tech.

Aquest hub es desenvolupa en el marc de la Càtedra Oberta Barcelona UOC en Economia Digital, impulsada col.laborativament entre Dimmons IN3 UOC, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. L’obertura d’inscripcions es farà ben aviat per xarxes, estigueu atentes a l’etiqueta #MatchImpulsa.