'Modelant el futur amb la supercomputació', nova exposició a la Seu del Districte

Organitzada pel Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), la mostra convida a fer recorregut per aquestes dues instal·lacions píxel-free (sense pantalles) en les quals la sorra i les pedres són protagonistes.

..
27/06/2024 - 13:43 h

Amb aquesta mostra, es pot descobrir el passat, el present i el futur de la supercomputació i el seu impacte en la resolució de reptes estratègics en els àmbits de les ciències de la terra i de la vida, de la sobirania tecnològica i de la presència de totes les llengües en l’era digital, entre d’altres. L’exposició estarà disponible del 3 de juliol al 20 de setembre de 2024.

L’eterna obsessió
De l’àbac a la supercomputació: 4.500 anys d’evolució donant les eines de càlcul per prendre decisions.
Aquesta peça interactiva busca reflexionar sobre l’acceleració del coneixement. Per fer-ho es fa servir un àbac, on es presenta una gran pregunta al voltant de l’acció d’aprendre, convidant als visitants a pensar en com es construeix el coneixement des de diferents perspectives i aproximacions.

En un segon
La potencia del supercomputador MareNostrum 5 permet fer càlculs a un ritme vertiginós: 314.000 milions de milions d’operacions per segon. Aquesta instal·lació té per objectiu evidenciar la gran capacitat de computació, per segon, que té el MareNostrum 5. Mentre la capacitat de tota la població de Catalunya esta representada per uns grans de sorra que cal mirar amb lupa, la del MareNostrum 5 ocupa més de 4 metres cúbics.

Related links