“Trenquem els codis: per la igualtat de gènere al sector tecnològic”, de Factoría F5, projecte guanyador del premi 8M

L’acte de lliurament del premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany ha tingut lloc aquest dilluns, 11 de març, al Saló de Cent. El projecte guanyador d’aquesta edició ha estat “Trenquem els codis: per la igualtat de gènere al sector tecnològic”, de l’entitat Factoría F5, que ha rebut 15.000 euros per desenvolupar-lo.

..
11/03/2024 - 18:34 h - Feminismes i dona Ajuntament de Barcelona

Enguany el guardó ha tingut com a objectiu donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir erradicar la segregació vertical en els diferents sectors econòmics i socials o que fomentin el lideratge i l’empoderament de les dones a les organitzacions.

S’hi han presentat un total de deu propostes, que han estat valorades per un jurat format per Raquel Gil Eiroà, regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica, Lídia Arroyo, investigadora del Grup de Recerca de Gènere i TIC (Internet Interdisciplinary Institute – Universitat Oberta de Catalunya), Consuelo Chacartegui, professora titular a la Universitat Pompeu Fabra, Lourdes Muñoz, experta en creació d’eines digitals basades en dades, i Mireia del Pozo, presidenta de l’entitat Centre d’Estudis de les Dones d’Europa, en representació del Consell de les Dones de Barcelona.

Del projecte guanyador, el jurat n’ha destacat “la mirada per la promoció de les dones i el rigor en totes les fases del projecte, la capacitat de fer confluir l’àmbit tecnològic i l’àmbit social, així com el compromís amb la capacitació i l’acompanyament de les dones que hi participen”.

En l’acte de lliurament del premi, conduït per l’actriu i presentadora Rosa Andreu, també s’hi ha projectat un vídeo sobre el projecte guanyador de l’edició del 2023, “El teu cos, el teu camp de plaer”, de l’entitat Sida Studi, i ha inclòs les actuacions musicals de la cantautora Sandra Bautista i la Coral Me Too, a càrrec de Dona Cançó.