Decidim Barcelona

Descripció / Objectius

La plataforma digital i democràtica de participació ciutadana.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa nous processos de participació per coproduir polítiques municipals amb la ciutadania. Decidim.Barcelona és la plataforma digital i democràtica de participació ciutadana des de la qual es promouen.

Decidim.Barcelona és una aposta per construir una ciutat més oberta, democràtica i col·laborativa. Una eina de participació transparent i traçable que permet un seguiment exhaustiu de les aportacions ciutadanes i del seu resultat, si han estat incloses o no a les polítiques municipals, o de les respostes que s’han donat des de la institució.

Aquesta infraestructura democràtica, digital i pública està feta amb programari lliure i codi obert, la qual cosa permet a qualsevol ciutadà o ciutadana saber com està construïda, reutilitzar-la o millorar-la. A partir d’aquestes col·laboracions, la plataforma pot créixer i millorar el seu desenvolupament.

Decidim.Barcelona canalitza tots els processos participatius que es porten a terme des de l’Ajuntament. A través d’aquesta plataforma es pot prendre part en els diversos processos oberts de consulta popular. Permet compartir la informació i promoure debats col·lectius, funcionant com a espai de rendició de comptes sobre cada procés. A més, està dissenyada per facilitar la hibridació entre la participació presencial i la digital.

L’Ajuntament lidera la implantació d’aquest model de participació a escala intermunicipal i ha signat un conveni per fer-la arribar a diverses ciutats metropolitanes.

Decidim.Barcelona és un avenç cap a un model de democràcia participativa i deliberativa que busca millorar la qualitat de la gestió municipal i treballar per la coproducció de polítiques públiques, així com corresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries.

Notícies

Ada Colau i Manuel Castells participen en la Jornada d’Innovació a la Ciutat Democràtica el proper 17 de Maig

dc., 16/05/2018 - 09:42h

Nou Laboratori d'Innovació Democràtica. Aquesta jornada vol propiciar un debat de ciutat amb projecció internacional i local, que abordi problemes d'actualitat, un terreny fèrtil per conrear innovacions que ens permeti avançar cap a...

Formació en participació digital segura

dj., 19/04/2018 - 13:26h

Drets digitals. El 4 i 11 de maig, Decidim Barcelona ofereix un curs sobre la seguretat en els mecanismes de participació digital adreçat a persones formadores en el món de les TIC.

“Les matemàtiques necessiten a tothom, els homes i les dones”

dj., 22/03/2018 - 09:47h

Dones i ciència. El 9 de febrer es va celebrar la jornada “Matemàtiques com tu”, en què van participar 170 estudiants de batxillerat.

Barcelona impulsa les vocacions científiques i tecnològiques entre les nenes

dv., 16/03/2018 - 15:14h

Inclusió digital. Avui s’ha celebrat la jornada “Nenes, dones i ciència” al Parc Tecnològic de Nou Barris amb l’objectiu de fomentar les vocacions de les nenes en l’àmbit de la ciència i de la tecnologia.

Agenda

18a Edició de la Conferència de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) 2018

Quan:
Del 26/11/2018 al 28/11/2018
On:
Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Institut del Teatre i carpa a la plaça Margarida Xirgu
Pl Margarida Xirgu 1 (Sants-Montjuïc)

Projecte Comunitari: Associació de Dones Ciberdona

Quan:
Del 31/08/2016 al 31/12/2018
On:
Casal de Barri Cardener
C Cardener 45 (Gràcia)
932 100 803

Premis Dona TIC 2018

Quan:
Del 17/07/2018 al 15/11/2018
On:
Generalitat de Catalunya
(Barcelona)