STEAM BCN

Descripció / Objectius

Un programa per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques des de la infància.

Els i les professionals dels àmbits científics i tecnològics són cada cop més reclamats. Es preveu una important diferència entre oferta i demanda de mercat en aquests perfils en l’àmbit mundial. Aquest desequilibri s'agreuja encara més en el cas de les dones, ja que hi ha una alarmant desigualtat de gènere. A Barcelona, les noies només representen el 13% en formació TIC i un 26% en el sector científic i tecnològic.

Davant d'aquest escenari, Barcelona Activa ha creat l’STEAM BCN (STEAM per les sigles en anglès de Science, Technology, Art, Engineering and Mathematics) per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques des de l'etapa infantil fins a secundària, dotant d'eines i recursos tant el professorat com les famílies.

El projecte posa el focus en la perspectiva de gènere i la desmitificació de la figura de la persona científica lligada a un perfil i estatus socioeconòmic. S'han dissenyat tallers, càpsules de formació, visites a centres de recerca, ideatons, etc., accions que es desenvolupen en escoles, biblioteques, universitats, o ateneus de fabricació, entre d'altres.

En col·laboració amb la GSMA i la Generalitat es promouen programes com MSchools, i el festival YoMo atreu més de 10.000 nens i nenes i 4.000 educadors i educadores. També es desenvolupen programes educatius en els ateneus de fabricació: 4 fab labs públics que formen més de 5.000 alumnes i professors en fabricació digital i alfabetització digital a les escoles.

Notícies

El centre tecnològic de Giga per connectar digitalment totes les escoles del món s’instal·larà a Ca l’Alier

dl., 18/07/2022 - 14:33

Inclusió. L’objectiu és contribuir a impulsar la millora de l’educació global, reduir l’exclusió i la bretxa digital i fer, doncs, un pas important en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

‘La Cuina i la Ciència’ a la Fundació Julio Muñoz Ramonet

dj., 16/06/2022 - 10:25

Ciència. Diumenge, 19 de juny, a les 12 h, els jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet acullen l’activitat gratuïta ‘La cuina i la química’ en el marc del cicle d’activitats gratuïtes de ciència i art, C1ENCI4RT.

Gràcia presentarà l’Ateneu de Fabricació Digital amb una jornada de portes obertes

dj., 05/05/2022 - 13:18

Innovació. Aquest espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies celebrarà una jornada de portes obertes el 14 de maig

Adolescents participant al Visions STEAM - Fòrum

El Zoo s’estrena com a espai per promoure vocacions científiques

dc., 23/03/2022 - 15:21

Educació i estudis. Les activitats del programa STEAM tindran lloc al Zoo i també al Parc del Fòrum, l’Anella Olímpica i el Tibidabo.

Agenda

Barcelona Deep Tech Summit

Quan:
22/09/2022
On:
Antiga Fàbrica Estrella Damm
Carrer del Rosselló 515 (Eixample)
932909200
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital