Arriba el primer congrés mundial Deep Tech a Barcelona

Arriba el primer congrés mundial Deep Tech a Barcelona

El Barcelona Deep Tech Summit reunirà empreses punteres i persones expertes del sector per posicionar la ciutat com un referent en l’emprenedoria de base científica i tecnològica.

El Barcelona Deep Tech Summit reunirà empreses punteres i persones expertes del sector per posicionar la ciutat com un referent en l’emprenedoria de base científica i tecnològica.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà el proper 22 de setembre el Barcelona Deep Tech Summit, un congrés internacional dedicat a l’emprenedoria científica i tecnològica. L’esdeveniment analitzarà els reptes globals i econòmics del deep tech, i donarà a conèixer les propostes de les start-ups sorgides d’universitats i centres de recerca.

El congrés comptarà amb la participació de 500 especialistes i més de 30 persones expertes, a més de grans corporacions i grups inversors. Ponents internacionals i locals d’empreses i start-ups científico-tecnològiques debatran temes de salut, mobilitat urbana, indústria 5.0, quàntica i New Space, a més d’exposar els avenços més disruptius en aquests camps.

El Barcelona Deep Tech Summit neix de la iniciativa Barcelona Deep Tech Node, impulsada per Barcelona Activa i cinc universitats públiques catalanes: la UB, la UAB, la UPC, la UPF i la UOC. Aquesta aliança pretén donar suport a projectes de base científica per dotar-los de més recursos i eines per desenvolupar-se a la ciutat.

Inversió en projectes emprenedors

L’esdeveniment oferirà un fòrum d’inversió amb la coparticipació d’ESADE BAN i la presència de business angels i diferents fons d’inversió, amb finançament d’entre 200.000 i 2 milions d’euros. Estaran destinats a start-ups amb solucions de tecnologia blockchain, robòtica, fotònica o computació quàntica, entre d’altres.

També s’organitzarà el Barcelona Deep Tech Match, una activitat per connectar corporacions amb start-ups, que comptarà amb l’assistència de grans empreses com ABB, Nestlé, Intel, Repsol o Cisco. El congrés finalitzarà amb la celebració del Barcelona Deep Tech Award, que premiarà la millor start-up deep tech de Catalunya.

El deep tech barceloní es fa un lloc a nivell internacional

Barcelona ja s’està posicionant com un referent en deep tech. El rànquing mundial Nature Index l’inclou al Top 10 de ciutats europees destacades en l’àmbit científic, i segons l’estudi Startup Heatmap Europe, Barcelona té un 13% de start-ups científiques, per davant d’altres ciutats com París, Berlín o Londres.

La ciutat ha consolidat els últims anys inversions com l’anunciada juntament amb Intel per a la creació d’un laboratori de disseny de microxips al Barcelona Supercompunting Center. Un altre exemple és l’adquisició de la start-up barcelonina Vilynx per part d’Apple, per un valor de més de 40 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital