Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona acull una nova trobada Sharing Cities i dona el relleu de la propera cimera a Seül

Barcelona acull una nova trobada Sharing Cities i dona el relleu de la propera cimera a Seül

Barcelona acull del 19 al 21 de novembre el Sharing Cities Action Encounter 2019, una trobada de Sharing Cities organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya que reuneix representants de 22 ciutats.

En el marc de l’Smart City Expo World Congress, Barcelona acull del 19 al 21 de novembre el Sharing Cities Action Encounter 2019, una nova trobada de Sharing Cities organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)-Dimmons Group que reuneix a representants de 22 ciutats d’arreu del món. Es tracta de la continuació de les cimeres realitzades el 2018 a Barcelona, el 2017 a Nova York i el 2016 a Amsterdam i s’emmarca en el treball fruit de la Declaració adoptada per una trentena de ciutats a la cimera de Barcelona i que durant tot aquest temps el consistori barcelonès i la UOC han liderat.

Durant la trobada es va anunciar que Barcelona dona el relleu de la cimera Sharing Cities de 2020 a la ciutat de Seül, esdeveniment que continuarà definint l’estratègia comuna que defensi la sobirania de les ciutats davant les plataformes tecnològiques amb el repte que les plataformes digitals i els models col·laboratius promoguin un desenvolupament econòmic sostenible, amb perspectiva de gènere, i que protegeixi els drets laborals i la privacitat de les dades, entre altres objectius.

El Sharing Cities Action Encounter 2019, que va comptar amb la participació del tinent d’Alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el comissionat d’Economia Social, Álvaro Porro, té tres temes principals: Plataforma de treball, Inclusió i gènere i Data commonsreuneix a Barcelona més de 150 experts, entre plataformes, centres de recerca, tercer sector, activistes, representants polítics de les ciutats i professionals.

Les ciutats participants buscaran desenvolupar la Declaració acordada el 2018 amb estratègies de regulació conjunta que promoguin un desenvolupament sòcio-econòmic urbà sostenible, a partir de diferents línies d’acció: impulsar la innovació pública, promoure polítiques públiques que estimulin les plataformes amb impacte positiu i crear un estàndar comú de negociació amb les grans companyies basada en dades d’impacte directe que aquestes generen sobre la ciutat.

Paral·lelament, durant la trobada s’han avançat els primers resultats de l’estudi realitzat per la UOC i Ajuntament de Barcelona entorn com diferents ciutats participants a la cimera han fet front als reptes o disrupcions que provoca la plataforma Airbnb i les diferents estratègies que  han seguit per afrontar els reptes de les plataformes digitals. L’estudi revela la necessitat d’una legislació específica per evitar que plataformes com Airbnb operin sense impostos ni control.

Enllaços:
Sharing Cities Stand Lab
Programa

Informació i imatge: nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital