La recerca científica a peu de carrer, a la Biennal Ciutat i Ciència

La recerca científica a peu de carrer, a la Biennal Ciutat i Ciència

Divulgació. Més de noranta activitats per gaudir de la ciència a tots els districtes.

Arriba la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, un gran espai de reflexió, debat i participació entorn de la recerca científica per acostar els avenços i els reptes de la física, la genètica o la biotecnologia a tota la població. Amb més de 90 activitats repartides per 60 equipaments de tota la ciutat, la Biennal Ciutat i Ciència convida la ciutadania a dialogar amb prop de 120 entitats i 138 professionals de la ciència.

La ciutat de Barcelona s’ha convertit en un dels pols de recerca i experimentació científica i tecnològica més importants d’Europa, on el coneixement ha de traspassar les fronteres de l’àmbit professional per arribar a tothom. Amb aquest objectiu se celebra la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, que tindrà lloc entre els dies 7 i 11 de febrer amb un ampli ventall d’activitats per apropar la recerca i l’experimentació científica als barcelonins i les barcelonines: conferències, tallers, arts escèniques, espectacles musicals, cinefòrums i propostes infantils i familiars que durant cinc dies ompliran 60 escenaris repartits per tota la ciutat.

Biblioteques, centres cívics, espais expositius, sales de cinema i centres d’investigació s’uniran a aquesta gran festa de la ciència, que inclourà propostes de lleure com ballades de swing i un cicle de cinema de ciència-ficció.

Darrere d’aquesta proposta científica i divulgativa hi ha més de 130 professionals especialitzats en disciplines tan diverses com la nanotecnologia, la robòtica, la genètica o l’astrofísica, i també més de 120 universitats, centres de recerca, laboratoris experimentals i espais d’experimentació tecnològica.

A la Biennal Ciutat i Ciència es parlarà des d’una perspectiva de gènere i entenent la ciència com un camp obert a tota la ciutadania, en què la participació, la vida a les ciutats, el canvi climàtic i l’art s’integren en el discurs científic. Com construïm la ciutat del futur a través de la intel·ligència artificial i la nanociència? Quins són els reptes de la genètica per millorar la salut de les persones? Com ens preparem per viure en societats cada cop més envellides? Aquestes i altres preguntes centraran els debats entre els experts i les expertes i el públic assistent, a través de formats que promouen la interacció i l’enriquiment col·lectiu.

Activitats familiars i juvenils

Una bona part de les activitats programades s’adrecen a un públic familiar i juvenil, amb l’objectiu de promoure la vocació i l’interès per les professions científiques entre els més joves. A través de tallers i d’activitats lúdiques, es pretén mostrar la ciència com un gran paraigüa de coneixement proper i engrescador. Apropar la ciència als infants i adolescents és una inversió a llarg termini, amb repercussions clares i positives en el futur de la nostra societat.

Dijous 7 de febrer

Divendres 8 de febrer

Dissabte 9 de febrer

Diumenge 10 de febrer

Dilluns 11 de febrer

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital