Declaracions institucionals al Ple: drets LGTBI, estratègia municipal d’intel·ligència i reactivació econòmica de la ciutat

Declaracions institucionals al Ple: drets LGTBI, estratègia municipal d’intel·ligència i reactivació econòmica de la ciutat

Ajuntament. S’han aprovat al Ple del Consell Municipal del mes de juny.

El Ple del Consell Municipal, reunit en sessió ordinària el 26 de juny de 2020, ha aprovat tres declaracions institucionals: la primera, per reafirmar el compromís com a municipi defensor de la diversitat afectiva i de gènere, en el marc del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI; la segona, per donar suport a un model tecnològic municipal ètic i confiable, i la tercera té com a objectiu el compromís municipal amb la reactivació econòmica de la ciutat després de la pandèmia de la covid-19.

Al Ple del Consell Municipal del mes de juny del 2020 s’han llegit tres declaracions municipals:

  1. Declaració institucional per refermar Barcelona com una ciutat defensora de la diversitat afectiva i de gènere i expressar l’adhesió municipal a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI+ del dia 28 de juny. A més, el Ple reitera el compromís per lluitar contra l’LGTBI-fòbia a la ciutat i defensar i protegir de manera integral els drets de les persones LGTBI+, sobretot en la infància, la joventut i la tercera edat.
  2. Declaració institucional a favor de l’humanisme tecnològic com a enfocament per donar resposta als nous reptes tecnològics i promoure la digitalització com a eina per al progrés social, basada en principis ètics i en els drets i llibertats personals. A més, s’aposta per facilitar l’avenç científic i preservar el lideratge tecnològic de la ciutat, garantint que les tecnologies emergents estiguin al servei de la ciutadania. La declaració també fa referència a l’habilitació de mecanismes per garantir que les dades que alimentin i generin els sistemes intel·ligents siguin obertes i públiques.
  3.  Declaració institucional per manifestar el compromís per a la creació d’un fons per ajudar a l’activació econòmica de la ciutat, per invertir en projectes smart city i per donar suport a empreses, comerços i mercats municipals en projectes de digitalització.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital