El Banc Mundial i Barcelona promouran la innovació urbana

El Banc Mundial i Barcelona promouran la innovació urbana

Smart City. L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial han signat un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques emergents sobre innovació urbana, ciutats intel•ligents i ús de la tecnologia.

L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial han signat un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques emergents sobre innovació urbana, ciutats intel·ligents i ús de la tecnologia amb l’objectiu de fer front als reptes de la ciutat i augmentar la participació de la ciutadania.

Amb aquest acord ambdues institucions renoven fins a l’any 2021 el memoràndum d’entesa entre Barcelona i el Banc Mundial, subscrit l’any 2013, per situar Barcelona com a concentrador de coneixement per al desenvolupament de projectes d’innovació urbana.

Els àmbits prioritaris d’actuació que preveu l’acord són els següents:

Planificació urbana. Inclou la regeneració urbana i districtes d’innovació, inclusió urbana i construcció de comunitat, com ara el 22@ o el nou enfocament del 22@ Nord, exemples de planificació urbana col·laborativa amb la participació dels sectors públic, privat, social i acadèmic.

També preveu compartir les millors pràctiques sobre nous usos urbans i la governabilitat, com ara les superilles, la planificació del transport i de la mobilitat, o nous enfocaments sobre habitatge social (programa pilot APROP).

Així mateix, han acordat compartir les pràctiques i els enfocaments del Barcelona Institute of Technology (BIT), una associació publicoprivada nascuda per promoure la planificació urbana innovadora, econòmica i social a Barcelona i respondre als nous reptes de ciutat.

 Reptes de ciutat i polítiques d’innovació. S’analitzaran pràctiques millors i emergents amb l’objectiu d’aplicar metodologies innovadores per a la creació i execució de serveis (amb la introducció de la innovació oberta en l’Administració pública), i de promocionar i desenvolupar ecosistemes empresarials locals i comunitats de col·laboració creatives, apartat que inclou la innovació social i l’emprenedoria.

A aquest nou enfocament pertany el laboratori d’innovació urbana i.lab, exemple d’innovació oberta promoguda des de l’Administració pública.

Compromís ciutadà. En aquest àmbit destaca la plataforma democràtica Decidim.Barcelona, que ajuda la ciutat a experimentar amb noves metodologies per a una veritable democràcia participativa.

També s’aposta per incrementar el compromís i la participació ciutadana amb projectes com ara la cocreació de polítiques d’innovació social digital.

Per acabar, es compartiran iniciatives d’empoderament digital de la ciutadania com els reptes Open Data a les escoles, o la Coalició per als Drets Digitals amb ciutats com Amsterdam i Nova York i organitzacions com les Nacions Unides.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital