El Cruïlla, primer festival europeu 5G

El Cruïlla, primer festival europeu 5G

Tecnologia. El Festival Cruïlla serà un dels primers bancs de proves mundials de la tecnologia 5G aplicada a la indústria de la cultura i l'entreteniment amb una experiència immersiva de realitat virtual.

El Festival Cruïlla serà un dels primers bancs de proves mundials de la tecnologia 5G aplicada a la indústria de l'entreteniment i la música en viu. Els espectadors podran veure i experimentar el concert en directe com si fossin a l'escenari amb el grup, gràcies a una experiència de realitat virtual i immersiva 360º.

El projecte, impulsat pel Festival Cruïlla i la Fundació Mobile World Capital Barcelona en nom de 5G Barcelona, utilitza la innovació tecnològica en 5G per millorar l’experiència d’usuari i oferir-li noves possibilitats.

Gràcies a aquesta iniciativa, els assistents a la desena edició del festival, que tindrà lloc entre el 3 i el 6 de juliol al Parc del Fòrum, podran experimentar què se sent en gaudir en directe d’un concert des de l’escenari, al costat dels seus artistes preferits, mitjançant la realitat virtual.

En el projecte, hi col·laboren artistes com ara Bastille, Years & Years i Love of Lesbian, entre d’altres, que han accedit a participar en les proves d’aquesta nova tecnologia i a “compartir virtualment” protagonisme a l’escenari amb els espectadors.

 

Una experiència immersiva

Per a dur a terme el projecte s’instal·larà una càmera 360º a l’escenari principal del festival, que prendrà imatges del concert. Una vegada processades, es transmetran via small cells –microantenes– a unes ulleres de realitat virtual 3D situades a l’espai Cruïlla 5G, situat al Village del festival.

A través d’aquestes ulleres, els espectadors podran veure en streaming el vídeo 360º i experimentar la sensació d’estar en aquell moment virtualment a l’escenari amb el grup.

La transmissió del flux de vídeo es farà amb una latència –temps de resposta– mínima, pràcticament en temps real, gràcies a dos factors. En primer lloc, les característiques del 5G: més amplada de banda, més velocitat i més fiabilitat. En segon, la capacitat d’emmagatzematge en memòria temporal i processament de dades a l’extrem de la mateixa xarxa, conegut com edge computing.

El projecte ha estat desenvolupat tecnològicament per ACCIONA, Cellnex, Qwilt i MASMOVIL. Forma part de 5G Barcelona, una iniciativa per convertir Barcelona en una ciutat digital de 5G a escala europea impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital