La cultura dels videojocs, als centres cívics i les biblioteques

La cultura dels videojocs, als centres cívics i les biblioteques

Smart City. Amb motiu de l’exposició “Gameplay”, biblioteques i centres cívics organitzen un cicle d’activitats gratuïtes per reflexionar sobre el món dels videojocs i la influència que té en la nostra societat.

Amb motiu de l’exposició “Gameplay”, que es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins al 3 de maig, les biblioteques Ignasi Iglésias - Can Fabra i Zona Nord i els centres cívics Can Clariana, El Carmel, El Coll - La Bruguera, La Sagrera “La Barraca” i Zona Nord organitzen un cicle d’activitats gratuïtes sobre el món dels videojocs i la influència que té en la nostra societat.

El programa impulsat per les biblioteques i centres cívics de la ciutat està integrat per 25 activitats gratuïtes adreçades a tot tipus de públics, que tindran lloc fins al 29 d’abril. El cicle inclou visites guiades a l’exposició del CCCB, tallers sobre disciplines que s’hi vinculen (narrativa digital, desenvolupament de videojocs o videojocs i reflexió), xerrades sobre com aquests jocs poden afectar els joves i infants, projeccions audiovisuals o concerts que recuperaran les bandes sonores d’alguns videojocs.

El cicle també organitza fires de jocs retro (a la Biblioteca Zona Nord i a Can Clariana), una jornada de videojocs al Centre Cívic La Sagrera i un mercat ambulant d’artesanies i objectes fets amb els videojocs a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra.

Videoludificació

L’exposició “Gameplay” fa un viatge a l’origen dels videojocs i reivindica l’impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l’art i la societat. La mostra ha estat pensada com un espai lúdic i de reflexió on es pot jugar i (re)descobrir la cultura del videojoc.

“Gameplay” també reflexiona sobre la videoludificació creixent de la nostra societat, des dels jocs dels telèfons mòbils fins als anomenats serious games, videojocs formatius amb aplicacions que van més enllà de l’entreteniment.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital