La governança tecnològica passa a formar part de l’agenda global

La governança tecnològica passa a formar part de l’agenda global

Tecnologia. La nova Aliança Global de Ciutats Intel•ligents establirà els principis rectors per desenvolupar les tecnologies de les ciutats intel•ligents.

El Fòrum Econòmic Mundial, en col•laboració amb la presidència del G20, liderarà una iniciativa global per desenvolupar la tecnologia de les ciutats intel•ligents. La nova Aliança Global de Ciutats Intel•ligents establirà els principis rectors per desenvolupar les tecnologies de les ciutats intel•ligents.

El Fòrum Econòmic Mundial, l’organització internacional per a la cooperació publicoprivada, es farà càrrec de la secretaria de la nova Aliança Global de Ciutats Intel·ligents del G20, integrada per governs municipals, regionals i nacionals d’arreu del món, així com agents del sector privat i la ciutadania urbana.

L’aliança establirà un conjunt de principis rectors per desenvolupar les tecnologies de les ciutats intel·ligents. Actualment no hi ha cap xarxa global ni cap normativa sobre com s’han d’utilitzar les dades de sensors recollides en espais públics, com ara les de les càmeres de trànsit.

 

Directrius globals

Aquesta iniciativa vol promoure una obertura i una confiança més grans i crear unes normes per recollir i utilitzar les dades.

És la primera vegada que les tecnologies de les ciutats intel·ligents i la governança tecnològica global han passat a formar part de l’agenda prioritària.

El Fòrum es coordinarà amb membres de les comunitats del G20, Urban 20 i Business 20 per tal d’elaborar unes noves directrius globals per a un ús responsable de les dades i de les tecnologies digitals en entorns urbans.

Aquesta iniciativa farà front comú i sumarà esforços amb la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, que lideren Barcelona, Nova York i Amsterdam, per protegir els drets digitals de la ciutadania.

“Es tracta d’un compromís de les economies més importants del món per treballar plegades i establir unes normes i uns valors per a les ciutats intel·ligents”, ha declarat Borge Brende, president del Fòrum Econòmic Mundial. “Cal que maximitzem els beneficis i minimitzem els riscos de les tecnologies de les ciutats intel·ligents per tal que les pugui aprofitar tota la societat i no només uns quants.”

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital