La Smart City Week creix un 25% en la seva segona edició

La Smart City Week creix un 25% en la seva segona edició

Smart City. Prop de 2.500 persones -un 26% més que a la primera edició- han participat en les 67 activitats programades a la segona Smart City Week, que va acabar el 17 de novembre passat.

Prop de 2.500 persones -un 26% més que a la primera edició- han participat en les 67 activitats programades a la segona Smart City Week (SCW), que va acabar el 17 de novembre passat. Els àmbits preferits del públic han estat la mobilitat, la sostenibilitat, la perspectiva de gènere i la participació ciutadana a les ciutats intel·ligents, així com les activitats infantils i juvenils.

La segona edició de la Smart City Week ha tingut lloc entre el l’11 i el 17 de novembre als deu districtes de la ciutat sota el lema “Ciutat en acció”. La setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania deixa un balanç de 67 activitats i 160 hores de programació, amb 87 entitats col·laboradores.

Cal destacar que més del 90% de les activitats s’han celebrat en espais accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i han disposat d’interpretació en llengua de signes. El districte de Sant Martí —on hi ha la seu de Ca l’Alier, epicentre de la programació— i Ciutat Vella han concentrat la major part del públic assistent.

Amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli, la segona edició de la SCW ha apostat per activitats com ara diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats infantils i juvenils. Tot plegat per apropar perfils diversos a la noció de ciutat intel·ligent.

A les activitats han intervingut ponents nacionals i internacionals com Lucía Lijtmaer, Lucía Egaña, Pilar Conesa, Efraín Foglia, Francisco Laranjo, Rubén Martínez, Daniele Porretta, Manuel Delgado, Felix Pérez-Hita, Simona Levi, Raquel Rennó i Renata Ávila, entre molts d’altres.

La programació

Entre les activitats de la SCW, hi havia el Responsive Cities Symposium, organitzat per l’IAAC; Diplomàcia científica per a ciutats sostenibles, organitzada pel CIDOB; Les polítiques rares dels objectes de disseny (BAU, Centre Universitari de Disseny) o City Sound. La construcció sonora de la ciutat, que es va fer a l’Auditori del Convent dels Àngels i està disponible en podcast a la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

Cal destacar les activitats amb perspectiva de gènere i LGTBIQ+, com ara el Recorregut feminista sobre l’urbanisme del Poblenou en col·laboració amb el Col·lectiu Punt 6 i #Mariposea: transforma la teva ciutat, amb el suport internacional de SDG Goals.

També va tenir molt bona acollida el diàleg Ciutats intel·ligents per a escèptiques i tecnofòbics, celebrat a la llibreria La Central del carrer Mallorca, amb la participació de l’advocada i activista Renata Ávila; l’artista, activista tecnopolítica i dramaturga Simona Levi, i la professora universitària i artista Raquel Rennó.

Agenda 2030

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Totes les activitats programades a la SCW s’han relacionat amb algun dels objectius de l’agenda.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital