L’estratègia del domini .barcelona es presenta a l’ICANN63

L’estratègia del domini .barcelona es presenta a l’ICANN63

Tecnologia. Reforç de la identitat digital de la ciutat a través de les entitats, empreses i plataformes que l’utilitzen per reduir la bretxa digital als barris de la ciutat.

Les ciutats de Nova York, París i Gant han protagonitzat, a petició de Barcelona, una de les taules del congrés anual de l’ICANN, l’ens regulador dels dominis d’internet, dedicada a les ciutats. El domini .barcelona, que es va llançar l’any 2016, busca reforçar la identitat digital de la ciutat a través de les entitats, empreses i plataformes que l’utilitzen i contribuir a reduir la bretxa digital als barris de la ciutat.

El pes de les ciutats al congrés anual de l’ICANN és una traducció lògica del pes que guanyen les ciutats al tauler global. Es calcula que més de la meitat de la població viu en ciutats i que, per tant, són l’espai on les realitats culturals i les identitats succeeixen, es transformen i es desenvolupen. Els dominis es converteixen, per tant, en els amplificadors que donen veu a les ciutats i les posicionen.

El domini .barcelona ha format part de l’estratègia municipal de posicionar la ciutat en eixos clau com la participació ciutadana, la mobilitat, l’habitatge o la lluita contra les desigualtats. El primer domini municipal que va utilitzar-lo va ser la plataforma de participació digital i col·lectiva Decidim Barcelona, que, quan es va estrenar, va rebre més de 9.000 propostes ciutadanes, amb una participació total de 22.600 usuaris registrats.

Altres exemples destacats són el portal habitatge.barcelona, que concentra tota la informació, els serveis municipals i l’actualitat sobre les polítiques d’habitatge; el portal notincpor.barcelona, creat pocs dies després de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 i que conté un llibre de condol digital amb la resposta dels barcelonins, de les barcelonines i de persones d’arreu del món, o el portal fairtourism.barcelona, que aglutina el contingut de la campanya internacional per combatre els pisos turístics il·legals i permet que els usuaris puguin comprovar si un apartament té llicència abans de llogar-lo.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital