Més inserció laboral amb segell Barcelona Activa

Més inserció laboral amb segell Barcelona Activa

Ocupació. Dona feina, a través dels seus canals d’intermediació laboral, a cinc persones cada dia laborable.

El 2018 es van inserir laboralment 1.022 persones  a través del Servei de Gestió al Talent de Barcelona Activa, adreçat a les empreses amb vacants i les persones en situació d’atur de la ciutat. La xifra representa un 3,75% d'increment respecte a la del 2017 i permet dir que cada dia laborable, l'agència pública dona feina a cinc persones desocupades.

Es tracta d’insercions directes, en què es fa tot el procés des de la recepció d’una oferta: es busquen candidatures, s’envien a les empreses sol·licitants, o es convoquen en format de reclutament, i aquestes seleccionen el perfil més adequat.

Totes les ofertes laborals que s’han gestionat són d’un mínim de sis mesos de durada i amb un sou per sobre dels mil euros mensuals, seguint amb els criteris del protocol de contractació justa que s’ha imposat en aquest mandat en tots els contractes municipals i de les empreses proveïdores en el marc de l’Estratègia per l’ocupació de Barcelona 2016-2020.

A la xifra de contractacions, cal afegir-hi les 500 persones inserides al mercat laboral mitjançant convenis en pràctiques, que tenen l’objectiu de facilitar la primera experiència laboral i dotar de recursos i eines persones que estan millorant la seva formació professional.

Tasca constant per millorar l’ocupació

Els diferents programes ocupacionals de Barcelona Activa han atès prop de 25.000 persones el 2018, que han rebut formacions i assessoraments laborals per ajudar-los a reorientar la carrera professional. Al voltant de 2.000 persones han trobat feina durant el programa o en acabar-lo. El perfil majoritari de les persones contractades ha estat dones (51%) amb un nivell d’estudis secundaris (50%) i en edat d’entre 30-45 anys (38%).

Les empreses que més sol·licituds de persones treballadores han fet pertanyien als sectors del comerç (20,4%), serveis a les empreses (15,2%) i instal·lacions, rehabilitació i altres serveis vinculats a l’habitatge i l’urbanisme (13,85%). El 55% són microempresa (amb una dimensió de menys de 10 persones en plantilla), el 24% són petita empresa (menys de 50), el 18,5% són mitjana empresa (menys de 250) i un 2% grans empreses (més de 250).

Els perfils professionals més difícils de cobrir segueixen sent els de l’àmbit digital i tecnològic, que durant el 2018 van suposar el 7,5% del total d’ofertes gestionades.

El Servei de Gestió al Talent de Barcelona Activa, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, canalitza i gestiona les demandes i consultes laborals de les empreses i disposa d’una base de dades de prop de 90.000 candidatures.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital