Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Nenes i noies, les noves tecnologies també són per a vosaltres

Nenes i noies, les noves tecnologies també són per a vosaltres

Arriba a Nou Barris el concurs Technovation Girls, en què haureu de dissenyar i crear una app per resoldre un problema social

Arriba a Nou Barris el concurs Technovation Girls, en què haureu de dissenyar i crear una app per resoldre un problema social

Hi ha dades que parlen per si soles, com la que preveu que l’any 2050 només el 20% dels llocs de feina relacionats amb el món de la informàtica estaran ocupats per dones. Una esquerda de gènere que ve donada fonamentalment per la manca de referents i la percepció de la informàtica com un camp eminentment masculí, i que desanima moltes noies a seguir els seus estudis en aquest àmbit.

Revertir, doncs, aquesta situació, dependrà en bona mesura d’aconseguir motivar nenes i noies a dedicar-se a aquesta disciplina. Una manera d’aconseguir-ho arriba de la ma de Technovation, una organització sense ànim de lucre que vol fomentar l’interès de nenes i adolescents en el món de les noves tecnologies.

Com ho fa? Una de les maneres és a través de Technovation Girls, un concurs en què es proposa dissenyar i crear una aplicació mòbil (app) per resoldre un problema social. Les joves aprendran i aplicaran les competències tecnològiques necessàries per desenvolupar el seu projecte gràcies a l’ajuda de les seves mentores. I pareu atenció, perquè els projectes presentats competiran en un concurs internacional que també tindrà una fase regional, on podran guanyar diferents premis. Els equips millor classificats a nivell mundial aniran a San Francisco, a Silicon Valley, amb la possibilitat de guanyar diferents premis i visitar grans empreses.

A Nou Barris, prenen part del projecte les biblioteques Vilapicina i la Torre Llobeta i Nou Barris. En aquesta última, el proper 13 de desembre a les 17.30 h està prevista la sessió inaugural. Posteriorment, a les 18.30 h, s’oferirà el taller “Girls power: art i tecnologia”, on nenes i noies d’entre 12 i 17 anys podran dissenyar i fabricar un pòster interactiu. A partir de la idea inicial, els ensenyaran a programar amb plaques Microbiti i a fabricar el pòster interactiu amb lluminària LED. L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Technovation Girls

Technovation Girls és un programa que busca motivar la franja femenina d’entre 10 i 18 anys perquè es converteixin en emprenedores i líders en l’àmbit tecnològic, i que a Catalunya ve promogut per Espiral, Educació i Tecnologia amb el suport de Biblioteques de Barcelona.

Des de 2010, més de 23.000 noies d’aquesta franja d’edat de més de 100 països han participat al Technovation Girls. Amb l’ajuda de persones mentores voluntàries, han produït startups d’aplicacions mòbils que han ajudat a abordar problemes de les comunitats locals i mundials.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital