Nova convocatòria de subvencions per a la innovació social digital

Nova convocatòria de subvencions per a la innovació social digital

Innovació social digital. La nova convocatòria de les subvencions “Impulsem el que fas” inclou la modalitat d’innovació social digital. Els ajuts es podran sol•licitar del 25 d’abril al 25 de maig.

La nova convocatòria de subvencions per enfortir el teixit econòmic dels barris inclou la modalitat d’innovació social digital, destinada a promoure la tecnologia oberta, la fabricació digital i noves formes d’innovació i de col·laboració per resoldre reptes socials i de sostenibilitat. Els ajuts es podran sol·licitar del 25 d’abril al 25 de maig i cobriran fins al 80% del pressupost dels projectes.

La línia de subvencions “Impulsem el que fas” destinarà 1,6 milions d’euros a finançar projectes de proximitat que millorin la situació socioeconòmica dels barris. Les ajudes podran arribar a cobrir fins al 80% del pressupost dels projectes, amb un màxim de 50.000 euros.

La convocatòria d’aquest any torna a incloure la modalitat d’innovació social digital, destinada a promoure la tecnologia oberta i la fabricació digital, així com noves formes d’innovació i de col·laboració que resolguin reptes socials i de sostenibilitat als territoris.

Aquesta edició obre dues modalitats noves, pensades per a projectes que promoguin el turisme responsable a la ciutat o que generin activitat econòmica en locals buits situats a la planta baixa d’edificis de barris afectats per la desertificació comercial o la gentrificació.

D’altra banda, la línia de subvencions “Enfortim l’economia social i solidària” destinarà 840.000 euros a subvencionar projectes o activitats que fomentin activitats d’interès públic o social. La convocatòria es divideix en cinc tipus d’ajuts, dirigits a cobrir despeses de finançament, accions d’acompanyament i de formació, la millora d’equipaments i recursos o accions de comunicació, divulgació i recerca.

 

Èxit de la primera convocatòria 

És el segon any que s’obren aquestes línies d’ajuts, que l’any passat es van tancar amb 270 projectes finançats i 3,8 milions d’euros en ajudes.

Pel que fa a la convocatòria “Impulsem el que fas”, s’han finançat 99 projectes. En la modalitat d’innovació social digital, destaca, per exemple, el projecte “Makers per la inclusió”, de Colectic, que vol pal·liar l’anomenada bretxa digital de segon nivell, aquella que no es basa només en l’accés a internet i les tecnologies de la comunicació, sinó en coneixements i tècniques més avançades, reservades a la població amb un nivell adquisitiu mitjà o alt. “Makers per la Inclusió” implica agents de la comunitat educativa del barri del Raval, a Ciutat Vella.

Altres projectes subvencionats han estat un curs de barbers per a joves en risc d’exclusió al Raval; la cooperativa de persones amb discapacitat L’Estoc, que produeix i ven mobles elaborats a partir de materials de reciclatge i mobiliari en desús, o la creació d’un carret caminador elèctric que ajudi les persones amb mobilitat reduïda a moure’s amb seguretat per carrer.

A través de la convocatòria “Per a la promoció i reforç de l’economia social i solidària”, s’han finançat 171 projectes, entre els quals destaquen la llibreria La Caníbal, la cooperativa Suara, el cinema Zumzeig Cinecooperativa i l’escola Nou Patufet, a Gràcia.