Quatre programes per a la inserció laboral de joves

Quatre programes per a la inserció laboral de joves

OcupaciA?. Barcelona Activa oferirà programes d’inserció a 368 joves.

Barcelona Activa desplegarà durant el 2019 quatre nous programes formatius que oferiran a 368 joves d’entre 16 i 29 anys l’oportunitat d’inserir-se en el mercat laboral. Els plans, que han estat aprovats aquest mes de desembre pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) mitjançant una subvenció pública de prop d’1,6 milions d’euros, persegueixen reduir la taxa d’atur juvenil a la ciutat, que se situa en el 27%, el triple que la taxa de la població general.

El programa “Garantia d’Èxit BCN. Joves DAO (Joves que Descobreixen, Aprenen i s’Ocupen)” oferirà itineraris personalitzats i integrals d’acompanyament per definir un projecte professional a 180 persones en sectors com ara l’industrial, el comerç, l’hostaleria o la construcció.

El programa ’’Oportunitats als mercats i el comerç de proximitat” acollirà 51 joves, que faran itineraris en tres perfils professionals del sector del comerç alimentari de venda i tractament de productes, a fi de promoure el relleu generacional als mercats municipals.

Adreçat a les persones que tenen estudis superiors hi ha dos programes: d’una banda, “Acceleradora laboral”, que acompanya 120 joves amb un objectiu professional vinculat a sectors estratègics de la ciutat. S’oferiran accions formatives de curta durada especialitzades i d’alt valor afegit en àmbits com ara SAP logística, mobilitat elèctrica, anàlisi de dades o pilotatge de drons, entre d’altres.

D’altra banda, “Joves IT Academy” capacitarà 17 persones en desenvolupament web a través de la metodologia learning by doing (‘aprenentatge basat en la pràctica’) oferint-los mentoria en el sector de les tecnologies de la informació i, a més, acompanyament en el procés de recerca de feina.

Tots quatre programes incentiven l’apoderament de les persones i el reequilibri entre territoris per assolir un model just de desenvolupament econòmic, així com de creació, manteniment i repartiment de l’ocupació.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital