S’acosta una nova edició de l’STEAMConf Barcelona

S’acosta una nova edició de l’STEAMConf Barcelona

Ciència i educació. La vuitena trobada internacional d’aprenentatge de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques tindrà lloc del 13 al 15 d’octubre al Campus Diagonal Nord de la UPC.

Un any més, del 13 al 15 d’octubre torna a Barcelona el congrés internacional d’aprenentatge STEAMConf Barcelona 2022, que en la seva vuitena edició tindrà lloc a l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC). La trobada s’ha convertit en una cita anual per a la comunitat educativa amb el focus posat en l’aprenentatge STEAM, de les sigles en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques. L’esdeveniment està organitzat per STEAM SokoTech per Fundació Ciència en Societat, la UPC i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Ciència i Universitats, i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En la seva vuitena edició, el congrés insisteix en l’aprenentatge basat en projectes i problemes reals vinculats a la recerca autèntica a través de la indagació, l’experimentació, el raonament i la cooperació. Aquest conjunt de metodologies aconsegueixen que l’aprenentatge sigui significatiu i motivador. Moltes de les ocupacions de futur estaran relacionades, en major o menor grau, amb les disciplines STEAM, per això institucions catalanes i d’arreu treballen per promoure l’interès per aquestes especialitats entre l’alumnat, i en especial entre les nenes i les noies, amb l’objectiu de tancar la bretxa de gènere existent en aquests sectors. En aquest marc, l’objectiu del congrés és que l’alumnat esdevingui part de la ciutadania cocreadora activa del procés humà, científic i tecnològic, dels seus objectius, estratègies i valors.

Com a novetat, la STEAMConf Barcelona 2022 marca un punt d’inflexió en la seva trajectòria amb la signatura d’un acord entre el BIST i STEAM SokoTech per Fundació Ciència en Societat, el qual enforteix la interacció entre la comunitat d’aprenentatge i la ciència i la tecnologia d’avantguarda.

Programa

Barcelona Ciència i Universitats, de l’Ajuntament de Barcelona, participarà activament en el programa. En particular, serà present en l’obertura pública del congrés, que comptarà amb la participació de Júlia Miralles de Imperial, delegada de Ciència i Universitats de l’Ajuntament. Així mateix, a l’acte participaran junt amb Mariona Cíller, directora d’STEAMConf Barcelona, Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC, Gabby Silberman, director general del BIST, i Joan Cuevas, director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües del Departament d’Educació de la Generalitat.

Sarah Alexander, directora del Cabaret Mechanica Theater, i els seus inquietants autòmats, obriran el programa internacional de la STEAMConf Barcelona 2022. El programa inclou tallers per explorar, dissenyar i practicar experiències, recursos i entorns d’aprenentatge STEAM. Així mateix, es podran conèixer experiències locals que recullen alguns dels projectes STEAM més significatius creats a Barcelona i Catalunya. Referents internacionals i locals que promouen la multidisciplinarietat, el pensament crític i estratègic, la construcció en lloc de la il·lustració, i la resolució de problemes a través de la prova i l’error que permetin qüestionar-se i explorar noves solucions als reptes protagonitzaran un seguit de converses. I totes les persones participants es podran implicar en l’activació d’una performance.

Les inscripcions per la STEAMConf Barcelona 2022 estan obertes i s’hi pot accedir des d’aquest enllaç del web, on també trobareu el programa complet i detallat de la trobada.

Vols estar al corrent de l’actualitat científica de Barcelona?

Subscriu-te al Butlletí de Ciència i Universitats!

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital