STEAM Barcelona arriba a més de 25 centres educatius aquest curs

STEAM Barcelona arriba a més de 25 centres educatius aquest curs

Tecnologia i inclusió. STEAM Barcelona té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els infants i els joves i s’adreça a tota la comunitat educativa. Aquest curs arriba a més de 25 centres educatius de Barcelona.

STEAM Barcelona és un projecte per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els infants i els joves que s’adreça a tota la comunitat educativa: alumnes, professorat i famílies. Aquest curs arriba a més de 25 centres educatius de Barcelona a través de dos programes: ‘Makers a les aules’ i ‘Inspira STEAM’.

A STEAM Barcelona hi participen tant escoles com instituts. El projecte treballa amb perspectiva de gènere i fa una incidència especial en l’alumnat de barris socioeconòmics més vulnerables, que pateixen una escletxa digital i de gènere més pronunciada.

Dos programes destacats són Makers a les aules i Inspira STEAM. El primer s’adreça als i les mestres de primària de les escoles públiques.

Es tracta d’una formació conjunta d’alumnes i professorat per cocrear un projecte educatiu maker basat en STEAM dins de la mateixa aula, amb l’objectiu que els i les mestres puguin desenvolupar els seus propis projectes educatius futurs, incorporant-hi les tecnologies utilitzades.

Inspira STEAM és un projecte pioner per fomentar la vocació cientificotecnològica entre les nenes i les joves, a càrrec de dones professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia.

Aquestes professionals fan de mentores i comparteixen la seva experiència amb els nens i les nenes, els faciliten orientació, aborden estereotips i fan valer l’aportació de les dones científiques al llarg de la història i la tasca de les dones en l’àmbit tecnològic en l’actualitat.

Altres projectes de STEAM Barcelona són #estasON  i Famílies i TIC, que es fan a les biblioteques i els Ateneus de Fabricació Digital, respectivament, amb activitats dissenyades per compartir en família.

Més alumnat, més professorat, més centres

Des del 2017, STEAM Barcelona ha arribat a més d’11.000 alumnes de primària i secundària de la ciutat de Barcelona i a més de 1.200 prescriptors, entre professorat i famílies. El curs 2019-20 ha augmentat significativament el nombre de centres participants.

STEAM Barcelona és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de la ciutat, i on participen el Barcelona Supercomputing Center, la Universitat Pompeu Fabra, el Parc Tecnològic de Nou Barris, l’ICUB o els Ateneus de Fabricació Digital, entre altres centres i institucions acadèmiques o  de recerca.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital