Tecnologia 5G al servei de la ciutadania

Tecnologia 5G al servei de la ciutadania

Innovació. La superilla del Poblenou i l’autonomia de la gent gran, banc de proves per aquesta tecnologia

La superilla del Poblenou és el camp de proves 5G-IoT, que inclourà projectes basats en noves tecnologies. A més, es llança un repte conjunt amb la Fundació Mobile World Capital que busca propostes aplicables a l’àmbit domèstic, sobretot orientades a millorar l’autonomia de la gent gran a casa seva.

El programa, anomenat Improving Quality of Life for Elderly (at Home) through Technology, permetrà mostrar nous usos de la tecnologia 5G i totes les seves possibles aplicacions, sobretot en l’àmbit de la Internet de les coses.

Es reconeixeran les propostes que posin la tecnologia al servei de la millora de les condicions de vida de la ciutadania, i amb relació a la gent gran, que contribueixin a reduir les mancances cognitives d′aquest col·lectiu pel que fa a:

  • Problemes per portar a terme les activitats bàsiques de la vida diària (alimentació, higiene personal, moviment dins de la llar, etc.).
  • Problemes per portar a terme les activitats instrumentals de la vida diària (utilitzar transport, les comunicacions, control individualitzat de salut, relacions socials, gestió monetària, etc.).
  • Problemes de seguretat (dins de casa i fora de casa).

Tota la superilla del Poblenou —en els trams compresos entre els carrers de Pere IV, de Roc Boronat a Castella, i de la Llacuna, de Pere IV a Sancho de Ávila—, serà l’àmbit de proves de la plataforma europea 5G FLAME (Facility Large-Scale Adaptative Media Experimentation), que permet el desplegament i l’avaluació de serveis multimèdia per a experimentadors, principalment petites i mitjanes empreses i teixit local.

També en aquesta zona es desenvolupa el programa 5GCity, que permet al propietari de la infraestructura tecnològica establir contractes amb operadors per oferir serveis de computació i d’accés a nivell ràdio als usuaris.

Les torres multifunció distribuïdes a la zona integren, en un únic punt, les antenes wifi, els sensors i altres elements tecnològics, cosa que optimitza l’ús del mobiliari públic, en minimitza l’impacte visual i en facilita el manteniment.

De moment, ja s’han fet diferents proves pilot que només estan a l’espera que s’enllesteixi la infraestructura per poder començar les proves i que han implicat empreses destacades com Ficosa o Betevé.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital