Les Festes de la Mercè arriben al Besòs

Les Festes de la Mercè arriben al Besòs

La Mercè. La festa major incorpora activitats i actuacions a la llera del riu barceloní i amplia així el nombre d’espais

Del 21 al 24 de setembre torna la Festa Major de Barcelona. La Mercè 2018 consolida la descentralització de la festa, dona protagonisme als barris de la ciutat i incorpora la llera del Besòs com un punt d’interès d’activitats.

Aquest any la Mercè arriba amb més de 500 actuacions gratuïtes a l’espai públic, en 22 espais repartits en 6 districtes de la ciutat i fins a 211 grups i artistes que amenitzaran les festes del 21 al 24 de setembre.

La llera del riu Besòs i la platja del Bogatell, escenaris de la Mercè

El Mercè Arts de Carrer (MAC) aproparà la cultura contemporània, les arts de carrer, el circ, la dansa, el teatre i les tecnologies a la ciutadania, amb una mostra del talent local. Més de 60 companyies nacionals i 15 d’internacionals oferiran 330 funcions en 7 espais de la ciutat. La novetat és la incorporació de la llera del riu Besòs, al barri del Bon Pastor (Sant Andreu), a tocar del barri de la Verneda i la Pau (Sant Martí).

LLERA DEL RIU BESÒS
Carrer Arbeca 1 (Sant Andreu)
Dins el ‘MAC Festival

22, 23 i 24 de setembre

Food trucks. ‘El pícnic perfecte’
De 12.00 a 20.00 h

Animador i presentador: ‘Nan Valentí’
12.00 h, 14.15 h, 15.00 h, 15.45 h, 17.30 h i 18.15 h. Entrada gratuïta

Fira a càrrec de la companyia ‘Antigua i Barbuda’
De 12.00 a 20.00 h. Entrada gratuïta. Zona Marquesina.

‘La tartana’ a càrrec de la companyia ‘Cíclicus’
12.15 h i 16.00 h. Entrada gratuïta

Swing a càrrec de ‘Masnou Orleans’
13.30 h. Entrada gratuïta

Taller de dansa a càrrec d’Anna Mbenge
De 12.00 a 20.00 h. Entrada gratuïta

‘Move in’ amb la companyia ‘Fekat Circus’
A les 14.30 h, 17.00 h i 18.30 h. Entrada gratuïta

La Mercè també és present al districte de Sant Mar Sant Martí, amb dues nits de concerts a la platja del Bogatell.

PLATJA DEL BOGATELL
Dins de ‘Mediterràniament’

Dissabte 22 de setembre
21.30 h: Concert ‘La Iaia: Tornar a ser u’
23.30 h: Concert ‘Love of Lesbian’
01.30 h: Concert ‘Fundación Tony Manero: Lugares Comunes’

Diumenge 23 de setembre
21.00 h: Concert ‘Dr. Prats: Venim de lluny’
23.00 h: Concert ‘Els Catarres: Tots els meus principis’
01.00 h: Concert ‘Gertrudis: Últim ball’

La cultura popular de Sant Martí és present a les festes de la Mercè

A les Festes de la Mercè d’enguany no hi falten els actes de cultura popular amb la participació de 212 entitats que faran 50 activitats. Dissabte 22 de setembre, el Correfoc dels Petits, la Ceptrotada, l’encesa de la Porta de l’Infern i el gran Correfoc de Festa Major, en què participaran les colles de la ciutat.

El matí de festa major, que se celebrarà el dissabte 21, Matinades de Grallers, la 25a Mostra de Balls de Gegants, el Seguici de la Mercè, la Cavalcada de la Mercè i la 46a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques.

A més, els dies 23 i 24 viurem, respectivament, les dues jornades castelleres, la Diada Històrica, amb els Minyons de Terrassa i la Colla Joves de Valls, i la Diada Local, amb la participació de les set colles de la ciutat.

El pregó, la festa de l’associacionisme i el Piromusical

El tret de sortida de la festa el donarà l’actriu Leticia Dolera amb la lectura del pregó de festes, el divendres 21 de setembre. I el dilluns 24 a la nit, el Piromusical a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Enguany la música ens transportarà a Lisboa.

I per tercer any consecutiu la plaça de Catalunya esdevindrà el punt de trobada de la ciutadania i el teixit associatiu amb “Associa’t a la festa”, en què més de dues-centes entitats i col·lectius de Barcelona mostraran la seva activitat i els seus valors transformadors mitjançant tallers, jocs, activitats, art urbà i propostes escèniques.

Tota la programació es pot consultar al web de la festa major o a l’aplicació disponible per a telèfons intel·ligents. A la xarxa podreu trobar més informació amb el hashtag #Mercè18.

Més informació

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital