Més d'un miler de persones contractades en plans d'ocupació municipals

Més d'un miler de persones contractades en plans d'ocupació municipals

Economia. Les places assignades han tingut en compte les taxes d'atur dels deu districtes de la ciutat per garantir una distribució de places equitativa i sostenible

Les places assignades han tingut en compte les taxes d'atur dels deu districtes de la ciutat per garantir una distribució de places equitativa i sostenible

S’han posat en marxa prop de tres-cents projectes integrals amb contractació —els anteriors ‘plans d’ocupació’— per contractar un miler de persones al llarg del 2018. Els projectes s’adrecen principalment a persones aturades de llarga durada i de més de 40 anys i també a altres col·lectius vulnerables en risc de ser exclosos del mercat laboral.

Tots els participants reben un salari
com a mínim de 1.000 euros
amb un contracte laboral que té
una durada de sis mesos a un any

A més d’incorporar al mercat de treball persones en atur, els projectes inclouen programes formatius i acompanyament i seguiment un cop s’ha acabat el contracte del projecte per millorar la capacitat laboral i les estratègies de les persones participants a l’hora de buscar feina. L’objectiu és afavorir la inserció laboral amb unes condicions laborals dignes. Els programes d’ocupació del 2017 van assolir una taxa d’inserció laboral del 54%, nou punts superior a l’assolida l’any anterior.

Els projectes integrals amb contractació els gestiona Barcelona Activa i prioritzen feines i serveis d’interès públic i social. Molts dels participants dels projectes treballen en serveis de neteja, manteniment i reparació de la via pública, en programes de medi ambient i de serveis socials. També s’han contractat persones per elaborar el cens de pisos buits, projecte en què han participat 40 dones en situació d’atur i víctimes de violència de gènere.

Els projectes integrals amb contractació formen part de les 30 accions de l’Estratègia d’ocupació de Barcelona 2016-2020 .

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital