Aquest gener, es posa en marxa el nou Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta al districte de Ciutat Vella

15/01/2024 - 08:00 h

A finals del mes de gener, el barri de la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella, comptarà amb un Espai Familiar de Criança Municipal. En concret, el dilluns 29 de gener obrirà les seves portes l’Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta, que s’ubicarà al carrer Andrea Dòria, número 25-31. El nou servei, el primer del barri de la Barceloneta i el tercer del districte de Ciutat Vella (EFCM Cadí-Raval i EFCM Aurora, els dos equipaments al barri del Raval) s’adreça a infants de 0 a 3 anys acompanyats sempre de les seves famílies o de les seves persones adultes de referència.

El nou Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta té capacitat per a un total de 66 places, distribuïdes en diferents grups i horaris: dos grups de ‘Nadons en Família’ de 12 places cadascun, per a infants des del naixement i fins que es desplacen autònomament, que es trobaran una vegada a la setmana, i tres grups d’‘Espai Familiar’ de 14 places cadascun, per a infants des que es desplacen autònomament i fins als tres anys d’edat, que es trobaran dues vegades a la setmana.

Del 15 al 19 de gener, de 10 a 13 hores i de 16.30 a 19 hores, a l’equipament, que es troba al carrer Andrea Dòria, número 25-31, les famílies interessades podran presentar la sol·licitud de preinscripció i consultar tota la informació relacionada amb el nou servei de criança municipal. A continuació, les famílies admeses podran presentar el formulari de matriculació del 22 al 26 de gener. L’Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta començarà el servei el dilluns 29 de gener.

L’Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta disposa de 88 metres quadrats d’espais d’ús exclusiu per aquest servei de petita infància i 126 metres quadrats d’espais d’ús compartit amb el casal infantil. El servei compta amb un espai de recepció i un espai d’acollida, un espai polivalent, una cuina, un despatx, un magatzem, un espai de canviador i lavabos. L’equip educatiu està conformat per una educadora social, una mestra d’educació infantil i una persona coordinadora.

26 Espais Familiars de Criança Municipal distribuïts per tota la ciutat

Amb l’obertura de l’Espai Familiar de Criança Municipal Barceloneta, la xarxa suma 26 espais distribuïts per tots els districtes de Barcelona. Aviat, n’hi haurà un més, que es troba en l’última fase de construcció al barri de Sant Martí de Provençals.

Els Espais Familiars de Criança Municipal són espais de trobada i de joc orientats al benestar i al desenvolupament dels infants que ofereixen suport professional durant la criança, així com fan comunitat. El servei permet als infants explorar i jugar amb altres infants en entorns saludables i atén les necessitats de les famílies al voltant de la criança i les acompanya des de la xarxa pública. Així mateix, aquest servei municipal garanteix la inclusió de famílies en situació de vulnerabilitat i risc derivades dels serveis públics d’atenció a la infància com, per exemple, derivades dels programes CSS, EAIA o SARA.

Per a més informació, es pot consultar el web dels Espais Familiars de Criança Municipal aquí.