Dia Internacional de les Matemàtiques: impulsem les vocacions científiques!

El 14 de març se celebra el Dia Internacional de les Matemàtiques, i enguany, per primera vegada, Barcelona s’adhereix a la jornada amb activitats escolars al matí i un acte institucional a la tarda, amb l’objectiu de fomentar vocacions científiques i ressaltar la importància de les matemàtiques en l’àmbit educatiu i també en la societat.

Dia Internacional de les Matemàtiques. 14 de març de 2024.
14/03/2024 - 11:22 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

La jornada, que s’ha organitzat conjuntament amb la Societat Catalana de Matemàtiques, també es coneix com el Dia Pi, perquè la constant matemàtica π es pot arrodonir a 3,14 i coincideix amb el dia 14 del tercer mes de l’any. A més, les activitats educatives previstes durant el matí es duran a terme als entorns de la plaça del Pi.

En concret, 210 alumnes de 5 centres educatius de secundària del districte de Ciutat Vella, l’Institut Escola Elisabets, l’Institut Escola Sant Felip Neri, l’Institut Miquel Tarradell, La Salle – Comtal i l’Escola Vedruna-Àngels, participaran per grups en 3 tallers en què les matemàtiques seran les protagonistes. 

Al migdia, a la mateixa plaça del Pi, se celebrarà un acte simbòlic obert a tota la ciutadania en què es descobrirà una placa amb el nombre pi i hi intervendran la matemàtica Núria Fagella i el matemàtic Enrique Gracián.

A la tarda hi haurà l’acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament, en què intervindrà Montserrat Alsina, presidenta de la Societat Catalana de Matemàtiques, i en el qual s’oferirà la ponència de la matemàtica barcelonina Ariadna Farrés, una de les nou científiques catalanes participants en el projecte Hypatia I, la primera missió de dones que ha simulat un viatge a Mart.